Ma koliko ih voljeli: U ovim prilikama nemojte nositi farmerke

Ukoliko ste na poslu pa planirate da 'svratite' i izrazite saučešće, ako ste u neprimjerenoj odjeći - nemojte. Potrudite se da odete i presvučete se jer je riječ o poštovanju

9122 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pinterest
Ilustracija, Foto: Pinterest

Ma koliko bile vaš omiljeni dio odjeće, farmerice nikako nijesu odjeća koju možete nositi u svim prilikama. U nekim situacijama je to, jednostavno, nedopustivo i nadasve nekulturno.

Vjenčanja

Farmerice treba da ostavite u ormaru kada idete na vjenčanja. Prema bontonu, ovo pravilo smije se prekršiti isključivo ako su mladenci ti koji žele maksimalno ležeran 'dress code' za svoje vjenčanje i odobrili su nošenje farmerica.

Sahrane i saučešća

Iako je to opše poznato, ne škodi ponoviti da farmerice nijesu primjerena odjeća za ovako ozbiljne situacije u kojima moramo da pokažemo poštovanje prema pokojniku i njegovoj porodici. Jedan od načina iskazivanja poštovanja jeste i oblačenje u skladu s tradicijom koja nalaže odjevne komade u tamnim bojama, osim ako porodica pokojnika ne izrazi drukčiju želju. Ukoliko ste na poslu pa planirate da 'svratite' i izrazite saučešće, ako ste u neprimjerenoj odjeći - nemojte. Potrudite se da odete i presvučete se jer, ponovimo, riječ je o poštovanju.

Upoznavanje s porodicom svog partnera

Prvo upoznavanje s roditijeljima ili drugim članovima partnerove porodice uvijek stvara stres, jer se svako želi da se predstavi u što boljem svjetlu. Iako svi modni znalci znaju da farmerice uz dobar styling itekako mogu izgledati i bolje od haljine, veća je vjerojatnoća da ćete najbolji mogući utisak ipak ostaviti u elegantnijim odjevnim komadima.

Razgovor za posao

Tokom razgovora s potencijalnim poslodavcem, logično, treba da izgledate profesionalno, čak i kada je u pitanju ležernije radno okruženje.

Sve situacije, tj. mjesta koja zahtijevaju formalni 'dress code'

Pozorišta, umjetničke galerije, svečane večere… Prema pravilima bontona, ova mjesta i prilike nalažu biranje elegantnijih odjevnih komada.

Bonus video: