Topli dani su konačno tu: Ovako možete osvježiti svoj izgled

Nije više hladno pa se ne morate 'zatrpati' slojevima garderobe, što znači da je pravo vrijeme za isprobavanje novih modnih kombinacija

14344 pregleda 3 komentar(a)
Ilustracija, Foto: minimagazin.info
Ilustracija, Foto: minimagazin.info

Proljećni stajling možete osvježiti na tako mnogo načina i dobiti mnogo modernih i upečatljivih kombinacija. Neke od njih su pred vama.

Sportska elegancija

Elegantan stajling poželjan je tokom svih sezona, ali da ne bi sve bilo toliko “upeglano” možete odlučiti da elegantnim komadima garderobe dodate pantalone koje su u sportskom stilu.

odjeća
foto: minimagazin.info

Dobar blejzer

Već odavno je poznato da su blejzer i farmerice jedna od najpopularnijih kombinacija tokom proljećne sezone i rado je nose žene svih generacija. Blejzere možete pronaći u svim bojama, dezenima, dužinama i veličinama, a nešto duži, svjetliji blejzer uvijek je odlična opcija za proljeće.

odjeća
foto: minimagazin.info

Upečatljiva boja

Ona je tako divna i tako upečatljiva da veoma rijetki mogu da joj odole. Ne, ne pričamo o crvenoj već o prekrasnoj žutoj – bilo koju nijansu ove boje da izaberete nećete pogriješiti, jer proljeće je zaista nezamislivo bez nje. A kad već pričamo o popularnosti, dodaćemo još i kako je žuti blejzer jedan od najpopularnijih proljećnih komada garderobe, piše minimagazin.info.

Kombinujte printove

Ne, nema mjesta za paniku i strah, jer je ovo tako dobro i moderno, a bitno je držati se samo jednog pravila – najbolje je kombinovati pruge i cvjetni dezen, jer se obično najbolje podudaraju. Ili, kombinujte iste printove, samo različitih dimenzija i oblika. U bilo kojem slučaju, možete dobiti veoma moderno i upečatljivo modno izdanje.

odjeća
foto: minimagazin.info

Kožna suknja

Kako će vam kožna suknja pomoći da osvježite proljetni stajling? Sasvim jednostavno, jer ćete je koristiti kao bazu odnosno kao početni komad garderobe oko kojeg ćete uklapati sve drugo. Crna je najjčešći izbor, a odlično će se uklopiti sa svim drugim bojama i dezenima.

odjeća
foto: minimagazin.info

Spojite nježno i grubo

To uopšte nije tako teško, a posebno ćete osvježiti svoj stajling ukoliko odlučite da spojite “nježno i grubo”. Šta to konkretno znači? Na primjer: haljinu od čipke (inače, jedan od najnježnijih materijala) možete kombinovati sa kožnom jaknom (bez obzira na to koliko je mekana, koža se uvijek smatra grubim materijalom). Stajling upotpunite pomoću obuće u nekoj od nježnih boja.

odjeća
foto: minimagazin.info

Ženstvena puder roze

A kad smo već kod nježnih boja, ova je apsolutno najnježnija i ujedno i najženstvenija – da, to je puder ružičasta. Vjerujemo da imate bar jedan komad garderobe u ovoj prekrasnoj boji, a ona vam može pomoći i da na veoma jednostavan način osvježite svoj proljetni stajling, bez obzira na to da li je kombinujete s drugim bojama ili je nosite od glave do pete.

odjeća
foto: minimagazin.info

Uživajte u cvijeću

Naravno da ćete uživati u cvijeću, jer je ono jedno od glavnih obilježja proljeća, a ako vam je cilj i da malo osvježite svoj stajling onda nemojte zaobići ni komade garderobe na kojima se ono nalazi. Možete ga, bukvalno, pronaći na svemu – od haljina i bluza do cipela i aksesoara.

odjeća
foto: minimagazin.info

Bonus video: