Inspiracija: Formalne kombinacije koje su savršene za toplije dane

Važno je da ostanete u granicama udobnosti, ali se osmjelite da probate zanimljive dezene ili boje, naročito na patikama i sandalama

5569 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pinterest
Ilustracija, Foto: Pinterest

Već je stiglo vrijeme za "ljetnje" kombinacije. Iako se mnogi raduju vremenu kada se nose manji, tanji i svjetliji komadi, postoje i oni koje muči pitanje: kako iskombinovati nešto elegantnije kad je napolju pretoplo? Kad je vruće, najvažnije je da birate materijale koji su prozračni, kao što su lan, pamuk, viskoza ili žersej.

Važno je da ostanete u granicama udobnosti, ali se osmjelite da probate zanimljive dezene ili boje, naročito na patikama i sandalama. Naravno, čak i ako se odlučite za jednobojnu kombinaciju, možete se poigrati sa aksesoarima i tako upotpuniti vaš izgled. Ako vam je potrebno malo modne inspiracije, WannaBe magazin je izdvojio devet kombinacija koje se mogu nositi na posao, kao i pri svakodnevnim izlascima.

Prsluk i pantalone

Beskrajno elegantna kombinacija i veliki trend. Odaberite prsluk i pantalone u istom tonu ili kombinujte dva različita – na vama je da se igrate, ali neka materijal bude lan ili viskoza.

Laneni komplet

Laneni komplet je lak način da izgledate dotjerano kada je vrijeme nepodnošljivo vruće. Osim toga, komplet je uvek koristan kad ne znate šta da obučete u žurbi ili kad kasnite. Za posao je najprikladniji spoj košulje i širokih pantalona, ili košulje i midi suknje.

Lanene pantalone i klasična majica

Pantalone od lana sa širokim nogavicama uvijek izgledaju dobro u kombinaciji sa blago drapiranom pamučnom majicom. Ova bezvremenska kombinacija je jednostavna i udobna za nošenje, a možete ju učiniti zanimljivijom ako je stilizujete nakitom i naočarima za sunce.

Bijela košulja i farmerke

Kada nemate baš nikakve ideje šta da nosite tokom ljeta, uvijek možete da se oslonite na klasične farmerke ravnih nogavica, bijelu košulju i sandale, niske potpetice ili mokasine. Brza i laka odjevna kombinacija, koja uvijek izgleda ukusno i promišljeno.

Bijela haljina i sandale ili espadrile

Bijela haljina je ljetnji komad koji svako mora imati. Birajte midi dužinu i formalniji dizajn kako biste mogli da ju nosite u kancelariji. Možete ju upariti sa sandalama ili espadrilama. Obuća i aksesoari će ju transformisati i podići na viši nivo.

Košulja i tenk top

Ljeto i slojevito oblačenje možda ne idu zajedno, ali uz ispravan odabir komada, sigurno vam neće biti prevruće. Običan tenk top možete da uparite sa velikom košuljom - biće vam prijatno u klimatizovanim prostorima, a kad izađete na vrućinu lako možete odbaciti jedan sloj.

Maksi suknja i majica

Maksi suknje su idealne za posao, a takođe su u trendu - model od teksasa je bio jedan od najpopularnijih modela tokom cijelog proljeća. Kako biste maksi suknje nosili na moderan način, uparite ih sa običnom majicom sa grafičkim printom.

Polo majica i midi suknja

Polo majice su klasične i izgledaju formalno, pa su odličan dodatak vašem poslovnom garderoberu, posebno tokom ljeta. Kako biste ih stilizovali na trendi način, opredijelite se za midi suknje ili široke pantalone.

"Oversized" sako i mini suknja

Za nešto svježije ljetnje dane, isprobajte trend predimenzioniranih blejzera i min -suknji koji obožavaju modne influenserke. Zapravo, sako “smiruje” mini suknju, pa samim tim kombinacija ispada savršena za posao. Najčešće se nosi uz mokasine ili patike sa bijelim čarapama, što je trenutno najpopularniji stilski trik.

Bonus video: