Sedam hit modela sandala: Odaberite one koje idu uz vaš stil

Svestranost espadrila se ogleda u tome što se slažu uz apsolutno sve tipove odjeće

8230 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Instagram/sarabace
Ilustracija, Foto: Instagram/sarabace

Kada dođe ljeto, gotovo i ne izlazimo iz sandala. One su tokom toplih dana neophodne, a s obzirom na promjenjive trendove, teško je pronaći tip sandala koje uvijek možete nositi. Journal.hr zato je odabrao sandale koje nikada ne izlaze iz mode, a super izgledaju uz svaki stil i ljetnju kombinaciju.

Japanke

Klasične japanke su vjerovatno jedan od najvećih simbola ljeta u obući, a nema ko ih ne nosi. One nikada ne izlaze iz mode. Japanke su lagane i oslobađajuće, unose dašak svježine u svaku modnu kombinaciju.

Savršene su za plažu, ali postoje i modeli na petu koji se slažu i uz večernje outfite, a sve popularnije postaju i 'chunky' japanke. Japanke mogu stvoriti i boho utisak, ali mogu i da privuku pažnju zanimljivim dizajnom. Nešto luksuznije japanke imaju mekane đonove i jednom kad ih obujete, nećete htjeti da ih skinete.

Espadrile

Espadrile su elegantne i pružaju dugotrajnu udobnost koja je savršena za ljetnje dane. Svestranost espadrila se ogleda u tome što se slažu uz apsolutno sve tipove odjeće bilo da je riječ o dugim suknjama ili kratkim pantalonama.

Dakle, ako želite ležeran ili dotjeran izgled, espadrile donose oboje i nikada nisu van trenda.

Papuče

Natikače, papuče, slip ons, kako god ih zvali, znamo da nikada ne izlaze iz mode. Omiljene su zbog praktičnosti i lakoće, a za ljeto su apsolutno neophodne. Lako ih je navući, dopuštaju nogama da dišu i izgledaju odlično.

Klasične su i slažu se uz sve ljetne outfite – maxi haljine, kratke pantalone, kupaće kostime. Samo ih navučete i imate upotpunjenu kombinaciju. Ako želite malo razigranosti, odaberite papuče s kopčama, zanimljivim detaljima ili debljim đonovima.

Papuče u duhu Birkenstock modela

Jednom kad su se pojavile, nisu nestale. Legendarne Birkenstock sandale volimo svakog ljeta pa tako i ovog. Birkenstock s kopčama su pravi klasik, a s obzirom na njihovu dugogodišnju tradiciju, stavlja se naglasak i na udobnost i nosivost.

Savršeno mogu da upotpune dnevni ili izgled za plažu.

Sandale na petu

Šik ljetne kombinacije ne mogu proći bez sandala na petu. Ima raznih stilova i trendova, od minimalističkih s malom petom, natikača s blok petom do ponovnog dolaska japanki na petu na modnu scenu. Sandale na petu su neobilazna obuća za elegantni ljetni outfit i neodoljive su ako želite ženstveni izgled.

One su dotjeran, sofisticiran izbor, savršene za koktele, vjenčanja i formalnije događaje. Od klasičnih golih sandala do živih boja i svjetlucavih ukrasa, slobodno možete vladati svojom kreativnošću.

Ribarske sandale

Ni jedne sandale ne pružaju toliku sigurnost kao ribarske. Uz njih dobijamo i dva u jedan – odličan izgled i udobnost. S kopčama i zatvorenim prstima, ovaj zdepasti dizajn sandala daje maksimalan utisak.

Odlično se slažu uz svakodnevne kombinacije - bilo da je riječ o farmericama ili lepršavim haljinama.

Sandale na vezanje

Ravne sandale na vezanje ili 'capri 'sandale su savršena kombinacija street stylea i ljetnjeg komfora. Podsjećaju nas na odmore okupane suncem, a s različitim stilovima nećete pogriješiti u izboru.

U jarkoj boji, pletene ili s debelim đonovima, sandale na vezanje pružaju bezbrižan izgled tokom cijelog ljeta.

Bonus video: