U trendu su bijele maksi suknje: Nose se ovako

Stilizujte dugačke bijele suknje uz pomoć 10 ideja sa Instagrama

13655 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pinterest
Ilustracija, Foto: Pinterest

Kako nositi bijelu maksi-suknju, odjevni komad koji je ove sezone preplavio Instagram? Sigurno ste je zapazili, a možda ste je već uvrstili u svoj ormar. Ukoliko je to slučaj, Wannabe magazine predstavlja 10 ideja za stilizovanje.

Prozračne i lagane, bijele suknje dolaze u maksi i midi dužinama, a među njima je neznatna razlika. Ono što je sigurno je da vam daju slobodnu kretanja i prijatan osjećaj tokom vrućih dana, pa nije čudo što su popularnije nego ikad prije.

Monohromatski izgled

'All white' izgled je veoma lako postići sa trendi bijelom maksi-suknjom, samo dodajte različite verzije bijelog topa, uz neutralne letnje aksesoare. Bijela boja je kao stvorena za ljeto i preplanuli ten.

Crni crop top

Crni crop top (ili čak gornji dio bikinija) je sve što vam treba da biste bijelu maksi-suknju nosili sa plaže u grad, ili u ležernoj vikend šetnji, dok uživate u sladoledu.

Prsluk i baletanke

Za ženstveno i elegantno izdanje bijele maksi-suknje, prikladno i za kancelariju tokom ljeta, uparite je sa dva trendi komada – prslukom i baletankama.

Oversize majica

Pomalo neočekivan način da stilizujete bijelu maksi-suknju je oversize majica. To možda zvuči kontraintuitivno, jer je u pitanju spoj dva komada slične siluete, ali može da izgleda veoma stilizovano.

Boho bluza

Već smo pomenuli monohromatski look, ali u ovom predlogu naglasak je na formi, a ne na boji. Bluza u boho stilu, dugih rukava, daće vam potpuno drugačiju siluetu uz suknju. Dodajte torbu od rafije za elegantniji izgled.

Jarke boje

Bijela je potpuno neutralna, pa sve jarke nijanse ljeta dolaze u obzir. Na fotografiji vidimo jarkožutu, ali možemo da zamislimo i nebeskoplavu, jarkocrvenu, narandžastu, ljubičastu, ružičastu…

Pleteni top + klompe/papuče

Pleteni ili heklani ljetnji top, bez ili sa kratkim rukavima, biće zanimljiv kontrast lanenoj ili pamučnoj suknji. Trendi i pomalo neočekivani izbor obuće su klompe ili papuče u stilu Birkenstock modela.

Strukirani laneni blejzer

Ukoliko bijelu maksi-suknju želite da nosite u večernjim prilikama ili na posao, još jedna ideja za stilizaciju je laneni blejzer, koji možete strukirati kaišem, ili nositi na klasičan način. Osim svijetlih boja, sigurno će i tamni modeli sakoa moći da se kombinuju na šik način.

Kožna jakna

Bijele maksi-suknje nećemo zapostaviti kad prođe ljeto – u prvim danima jeseni, možete ih nositi sa kožnim jaknama, koje će stvoriti upečatljiv kontrast u pogledu boje i materijala suknje.

Bonus video: