Nepraktične mikro torbice konačno izlaze iz mode: Nose se velike

Ove jeseni nosiće se velike torbe u koje sve može da stane

10655 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Instagram/lolamartp
Ilustracija, Foto: Instagram/lolamartp

Dok se svijet mode konstantno mijenja, neki trendovi se vraćaju sa svježim perspektivama i u većim dimenzijama. Jedan od najupečatljivijih trendova u 2024. godini su bez sumnje 'oversized' torbe koje su preplavile modne piste i ulice širom svijeta. Ovaj nezaustavljivi povratak velikih torbi donosi nam kombinaciju praktičnosti, stila i samopouzdanja.

Louis Vuitton, Bottega Veneta, Chloe i Miu Miu bile su samo neke od modnih kuća koje su poslale oversized siluete niz piste tokom proljeća/ljeta 2023., a sada modni entizujasti širom svijeta hvataju trend. Čak su i brendovi poznati po malim torbicama, povećali dimenzije svojih modela i stvorili sopstvenu varijaciju na trend.

Oversized torbe su se vinule u sam vrh modnih trendova zahvaljujući svojoj raznolikosti uz koju možete da izrazite opuštenost i sofisticiranost u isto vrijeme. Ove torbe nude prostor za sve što vam je potrebno, bilo da je riječ o laptopu, dnevniku, šoljici kafe ili omiljenom parfemu. Njihova prostranost omogućava da se lako nosite sa svakodnevnim izazovima, a da ne žrtvujete svoj stil.

Ono što je posebno zanimljivo u vezi velikih torbi u 2024. je raznolikost dizajna i materijala. Od luksuznih kožnih modela do ekološki prihvatljivih opcija izrađenih od recikliranih materijala ili trendi teksasa, ove torbe dolaze u raznim varijacijama koje odražavaju ličnost osobe koja ih nosi.

Velike torbe su se takođe pretvorile u pravo modno platno za umjetnički izraz. Mnogi brendovi i dizajneri eksperimentišu sa bojama, uzorcima i teksturama kako bi stvorili torbe koje su prava umjetnička djela. To dodatno baglašava ideju da modni dodaci nisu samo funkcionalni, već i izražajni i da mogu da doprinesu individualnosti i kreativnosti vašeg stila.

Ne možemo zaboraviti i praktičnost velikih torbi. U svijetu koji brzo živi, veće torbe omogućavaju nam da sve bitno uvijek imamo pri ruci, piše Journal.hr.

Bonus video: