Nekoliko glavnih trendova za jesen i zimu

Septembar je idealno vrijeme za početak smišljanja kako jesenjih, tako i zimskih kombinacija

13240 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pinterest
Ilustracija, Foto: Pinterest

Vrijeme je da se pozdravimo sa uživanjem u visokim temperaturama pod suncobranom ili na terasi u velikom gradu. Dok kiša pada, vrijeme je da procijenimo u kakvom nam je stanju jesenja garderoba i da naučimo koji su ključni smjerovi u kojima moda ide ove jesen-zime.

Septembar je idealno vrijeme za početak smišljanja kako jesenjih, tako i zimskih kombinacija. Promjena sezone uvek sa sobom nosi nove trendove, kako u aksesoarima, tako i u omiljenoj odjeći, piše magazin Lepota i zdravlje.

Boja trešnje

Iako je najjača i najstrastvenija crvena i dalje gospodar ulica, ove jeseni je njena najmračnija strana zauzela centralno mjesto na međunarodnim revijama. Groznica trešnje crvene nijanse već je vidljiva na društvenim mrežama, posebno na kultnim torbama više brendova. A sada boji sve, od dodataka do totalnog izgleda, romantičnog i smjelijeg.

moda
foto: Pinterest

Krzneni kaput

Proteklih sezona tedi kaputići javljali su se u raznim iteracijama, a sada su dizajneri rekli: „manje je više“ i riješili da nas iznenade XL krznenim kaputima. Ove jeseni i zime pobjeđuju modeli koji su bezvremenski i pomalo vintidž.

moda
foto: Pinterest

Kardigan na kopčanje

Jednostavan kardigan je krajnje minimalistički komad i veoma raznovrstan. Dizajneri su insistirali na kombinovanju ovog ležernog odjevnog predmeta sa svečanim komadima. Kontrast koji se stvara emituje sofisticiranost i udobnost. Ako volite uličnu modu, kombinujte vaš kardigan na kopčanje sa trikotažnim suknjama i pantalonama.

moda
foto: Pinterest

Visoke čizme

Jedan od najvećih hitova ove jesen-zime su čizme preko koljena. Poznate su i kao musketarske čizme, a sada se smatraju za obavezan dodatak svakom ormaru. Dolaze u različitim bojama i u više završnih obrada. Savršene su za nošenje uz haljine ili mini suknje.

moda
foto: Pinterest

Tartan

Ova jaka i otporna tkanina, porijeklom iz Škotske, ulazi u svijet mode ove sezone. Najzastupljeniji su komadi kao što su prevelike pantalone ili široke suknje.

moda
foto: Pinterest

Bonus video: