Ovu ljetnju odjeću Francuskinje i Italijanke nose i tokom jeseni

Evo koje ljetnje komade garderobe možete da nosite i u prelaznoj sezoni

3502 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pinterest
Ilustracija, Foto: Pinterest

Nemojte prebrzo da odložite svoju ljetnju garderobu - sa sigurnošću se može reći da neki od najboljih trendova iz prošle sezone ostaju na tronu i tokom jeseni.

Tokom narednih nekoliko nedelja očekuje nas ono dragocjeno vrijeme kada možemo da nosimo najbolje od obje sezone.Prateći modnu scenu u Francuskoj i Italiji Elle.rs predlaže kao da integrišemo ljetnje komade u jesenje kombinacije na šik način.

1. Bijele suknje

Bijele suknje su imale svoje najbolje ljeto, od ukrašenih modela na Prada reviji do onih A-kroja koje smo kombinovali sa lanenim prslucima i nosili iznova i iznova. Ove jeseni i zime nosićemo ih s elegantnim crnim rolkama i sakoima.

2. Mrežaste baletanke

Ako čekate da mrežasta obuća izađe iz mode, moraćete da sačekate još neko vrijeme. Trend i dalje vlada, a viđamo ga na ulicama svih modnih metropola. Klasične baletanke i Mary Jane cipele su i dalje u modi, kao i providni modeli brenda Khaite i nove mrežaste čizme brenda Reformation - posebno spremne za jesen.

3. Bež farmerke

Iako su favorit za ljeto, svijetle farmerke zaslužuju svoje mjesto i u jesenjoj garderobi. Bilo da su u hladnobijeloj ili kremastoj nijansi, učiniće da čak i najopušteniji outfit izgleda skupocjeno.

4. Kapri pantalone

Voljeli ih ili mrzjeli, najkontroverznije pantalone ovog ljeta još uvijek su tu. Prije nego postane previše hladno, stil koji otkriva listove kombinuje se uz jakne i papuče (da, sve je dozvoljeno), dodajući retro dašak klasičnim jesenjim kombinacijama.

5. Marame

Kako zadržati dašak ljetnjeg šarma u tmurnim jesenjim danima? Dodajte čipkanu ili bilo koju drugu ukrašenu maramu kako biste začinili svoj izgled.

odjeća
foto: Pinterest

Bonus video: