Dok još nema zime: Pet kombinacija za toplije jesenje dane

Ovo je doba godine kada možemo da nosimo čizme na gole noge, lejtnje bermude i pletivo ili mini suknje i kožne jakne

3215 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Instagram
Ilustracija, Foto: Instagram

Dok oktobar polako prolazi, ljetnji dani nam trenutno izgledaju kao daleka prošlost, ali srećom temperature su još uvijek dovoljno prijatne da ne moramo da odlažemo lagane komade na dno ormara, već ćemo ih u narednim danima rado kombinovati sa svježim jesenjim trendovima. Aktuelnu sezonu upravo i volimo zbog toga što nam ostavlja dovoljno mogućnosti da se igramo sa odjećom različitih krojeva i tekstura i da maksimalno iskažemo naš osjećaj za modu. Ovo je doba godine kada možemo da nosimo čizme na gole noge, lejtnje bermude i pletivo ili mini suknje i kožne jakne.

Tim povodom magazin INJournal izdvaja nekoliko inspirativnih kombinacija koje se mogu rekreirati ovog mjeseca. U skladu sa vladajućim trendovima, koji s jedne strane promovišu vintidž trendove, a s druge klasične komade, odjevne kombinacije koje možete vidjeti u nastavku kreću se u tom pravcu.

‘Kancelarijska sirena’

Takozvane colum suknje su jedan od glavnih trendova sezone. Dugu braon suknju mo\ete da uparite sa gležnjačama i džemperom u istoj boji, a u čitavu jednačinu dodajte je bijelu majicu i košulju za pun pogodak.

Vraćanje osnovama

Ova kombinacija još jedan je dokaz da basic komadi gotovo uvijek izgledaju najbolje. Klasična bijela majica, farmerke i trenč mantil uz mudar odabir potpetica i torbe pravi su modni bingo.

Brušena koža

Brušena koža jedna je od najvećih opsesija ove sezone, a među mnogobrojnim komadima od nje posebno se izdvajaju blejzeri i čizme do koljena. Mada ova dva komada možemo da nosimo na bezbroj načina, dok još traje lijepo vreme kombinovaćemo ih sa mini suknjama i košuljama.

Burgundi je boja jeseni

Jedan od razloga zbog kojeg mnogi vole ovo doba godine jeste činjenica da nam ostavlja mogućnost da se igramo sa komadima različitih tekstura kao što su kardigan u bogatoj burgundi nijansi i ljetnje bermude.

Šara sezone

Kravlji print je još jedan u nizu trendova po kojima ćemo pamtiti ovu sezonu, a posebno se ističu jakne sa ovim dezenom. S obzirom na to da je u pitanju veoma moderan komad dovoljno će biti da ga uparite sa omiljenim pantalonama i pletivom.

Bonus video: