Ovo treba vašoj kosi: Maska od samo dva sastojka

Savršenu masku za popravku i hirdataciju oštećene kose možete napraviti u samo nekoliko koraka u vašoj kuhinji

2576 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Kada vidite nekoga sa veoma lijepom kosom obično pretpostavite da je to vjerovatno stvar prirode. Tako dobra kosa nikako ne bi mogla da se podvrgne presi za kosu, suvom šamponu, pramenovima, relaksatorima i lošim vremenskim prilikama koje utiču na nju.

Ali evo tajne: oni sa dobrom kosom i dalje rade sve te stvari, samo znaju kako da sačuvaju svoje oštećene pramenove i to uz pomoć „uradi sam“ principa, piše Prva.

Ova maska za kosu od kokosovog ulja i meda savršena je za popravku i hirdataciju oštećene kose, a možete je napraviti u samo nekoliko koraka u vašoj kuhinji.

Šta će vam trebati:

  • 1 kašičica kokosovog ulja
  • 1 kašičica meda
  • tiganj
  • činija
  • kašika
  • peškir
  • kapa za tuširanje (opciono)

Korak 1: Pomiješajte sastojke

Pomiješajte sastojke i kao dodatni korak da pomognete da se folikuli kose otvore, lagano zagiejte smjesu na ringli u malom tiganju. Dodajte malo više sastojaka ako imate dugu, gustu ili kovrdžavu kosu.

Korak 2: Nanesite na kosu

Maska se može nanijeti na suvu ili mokru kosu, iako se lakše nanosi na mokru. Imajte peškir oko vrata da biste zaštitili svoju odjeću. Nanesite obilno od vrha do dna, fokusirajući se na krajeve, na kojima dolazi do najviše oštećenja.

Korak 3: Opustite se 30-40 minuta dok maska djeluje

Umotajte kosu u punđu i ostavite masku da se upije 30-40 minuta. Dok čekate da maska učini svoju magiju, listajte časopis, čitajte knjigu ili farbajte nokte, da biste se još malo razmazili.

Korak 4: Isperite toplom vodom

Isperite masku pod tušem koristeći uobičajenu rutinu šampona i balzama i - to je to. Meka, glatka, zdrava kosa, a za to vam je trebalo manje od sat vremena.

Bonus video: