Ortopedija u Podgorici, u bolnici Medtim

Vrhunska ortopedija u Podgorici u bolnici Medtim

32644 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Bolnica Medtim
Foto: Bolnica Medtim

Važno je ko Vas liječi. Prilikom povrede noge, šake, stopala, ramena ili lakta najbitnije je izabrati iskusnog ortopeda kako bi se povreda sanirala bez dugoročnih poslijedica. U bolnici Medtim ordiniraju ortopedi: Prof. dr Zoran Popović, Prof. dr Miroslav Kezunović, dr Nebojiša Jovanović i dr Srđan Živanović.

Operacije endoproteza kuka/koljena u jednom aktu

Prof. dr Zoran Popović je nakon dobijanja licence za rad u Americi 90-tih godina počeo sa inovativnom operacijom ugradnje endoproteza oba zgloba (dva koljena ili dva kuka) u jednom aktu. Ovom operacijom se smanjuje period oporavka, reguliše se bol i nuspojave urušenog zdravlja, jer se oba zgloba rade istovremeno. Dan nakon operacije pacijenti ustaju i počinju sa vježbama uz pomoć sertifikovanog fizioterapeuta, a ugrađuju se Johnson&Johnson (američke proteze). Jedino se u bolnici Medtim, na čelu sa Prof. dr Popovićem, u Crnoj Gori može uraditi operacija endoproteza dva zgloba istovremeno.

Prvi Orthokin centar u Crnoj Gori

Nije uvijek slučaj da je za bol u zglobovima indikovana operacija endoproteze, već drugi tipovi operacija (artroskopija ili ligamentoplsatika) ili sertifikovane terapije poput Orthokin-a, koja se preporučuje kod povreda ahilove tetive, rekonstrukcije prednjih ukrštenih ligamenata, a najprije kod sportske ortopedije. U Specijalnoj bolnici Medtim ovu terapiju primjenjuju dva ortopeda, Prof. dr Zoran Popović i Prof. dr Miroslav Kezunović, kod kojih možete zakazati i preglede iz svih oblasti ortopedije.

Mikrohirurgija šake- dr Nebojša Jovanović u bolnici Medtim

Šaka zbog svoje kompleksne anatomske građe predstavlja najsavršeniji dio sistema za kretanje. Šaka i ručni zglob se sastoje od 29 kostiju i 36 zglobova, koji su povezani brojnim ligamentima i pokretani sa 38 mišića. Izloženost svakodnevnim opterećenjima dovodi do oštećenja i bolesti šake. Dr Nebojiša Jovanović je ekspert za mikrohirurgiju šake, urođenih ili stečenih deformiteta na šaci, od povreda tetiva i ligamenata, preloma karpalnih i metakarpalnih kostiju i radijusa (kost palca), do kontraktura kao što su: Dupuytrenova kontraktura, Boutonniere deformitet prsta, sindromi karpalnog tunela i Guyonovog kanala. Sve navedene intervencije možete odraditi u bolnici Medtim.

Ortopedija ramena i lakta- dr Srđan Živanović u bolnici Medtim

U bolnici Medtim se liječe i operišu sve ortopedske povrede i stanja ramena i lakta: nestabilnost i ukočenost ramena i lakta, prelomi i slobodna tijela, teniski ili golferski lakat i prekid tetive rotatorne manžetne ramena. Dr Srđan Živanović je načelnik Odeljenja za hirurgiju ramena i lakta u Danskoj.

Važno ko vas liječi i gdje se liječite. Budite na pravom mjestu. Bolnica Medtim

Nazovite nas na 069/130-130 i zakažite svoj pregled već danas. Vaše zdravlje je naš prioritet.

Bolnica Medtim
foto: Bolnica Medtim