Poliklinika i bolnica Konzilijum, prvi izbor za vaskularnu hirurgiju, proširene vene, bolne i umorne noge

U poliklinici i bolnici Konzilijum ordinira tim vrsnih stručnjaka za sve smetnje i oboljenja vaskularnog sistema, koje se najčešće aktiviraju kao slabe tačke u ljetnjim toplim danima.

29494 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Poliklinika Konzilijum
Foto: Poliklinika Konzilijum

Bolesti vena donjih ekstremiteta predstavljaju širok spektar stanja koja pogađaju venski sistem nogu. Najčešći oblici su varikozne vene i hronična venska insuficijencija, koji se manifestuju oticanjem, bolom, težinom u nogama, noćnim grčevima i vidljivim proširenim venama. Ova stanja mogu biti uzrokovana genetskim faktorima, životnim stilom, dugotrajnim stajanjem ili sJedenjem, gojaznošću i trudnoćom.

Izbor terapije zavisi od specifičnosti slučaja, uključujući stepen proširenih vena, simptome, generalno zdravstveno stanje i lične preference pacijenta. Konsultacija sa specijalistom za vene (vaskularni hirurgom) je ključna za određivanje najadekvatnije metode lečenja. U nekim slučajevima može biti potrebna kombinacija različitih tretmana kako bi se postigli optimalni rezultati.

Konzilijum
foto: Poliklinika Konzilijum

Klasična operacija vena, poznata kao stripping, uključuje hirurško uklanjanje oštećenih vena. Ova metoda može da zahtijeva opštu ili regionalnu anesteziju i obično uključuje duži oporavak. Dugogodišnja upotreba i brojne studije potvrđuju efikasnost metode. Zahtijeva duži period oporavka, često nekoliko nedelja. Postoperativni bol i otekline mogu biti značajni.

Laserska operacija, ili endovenska laserska terapija (EVLT), je minimalno invazivna alternativa koja koristi lasersku energiju da zatvori bolesnu venu. Postupak se izvodi pod lokalnom anestezijom, a oporavak je brži i sa manje nelagodnosti u poređenju sa klasičnom operacijom.

Konzilijum
foto: Poliklinika Konzilijum

Metoda sa lijepkom, poznata kao venous seal, koristi medicinski lijepak za zatvaranje varikoznih vena. Ovaj postupak ne zahtijeva rezove ili anesteziju, a pacijenti se mogu brzo vratiti normalnim aktivnostima.

Skleroterapija je postupak koji uključuje injektiranje rastvora ili pjene u vene, što uzrokuje njihovo skupljanje i nestajanje. Posebno je efikasna za manje varikozne vene i kapilare. Da zdravlje bude na prvom mjestu!

POLIKLINIKA I BOLNICA KONZILIJUM- LIDER ZA ZDRAV I KVALITETAN ŽIVOT.

Informacije i zakazivanje: 020/ 650-660 I 067/650-670

Skadarska broj 2.