Ortopedski centar u Medtim bolnici

Proširili smo naš ortopedski tim

14735 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Medtim
Foto: Medtim

Sa zadovoljstvom obavještavamo pacijente, da su se našem ortopedskom timu priključila dva sjajna ortopeda- prof. dr Nikola Bulatović i dr Dragutin Cimbaljević.

Prof. dr Nikola Bulatović, sa preko 23 godine iskustva u ortopediji, predstavlja sjajno proširenje našeg iskusnog tima ortopeda. Kao bivši dugogodišnji načelnik Klinike za ortopediju KBC, prof. dr Bulatović je uveo novine prilikom operativnih procedura sa visokim procentom izliječenja i kraćim postoperativnim oporavkom, poput artroskopskih operacija povreda zglobova, kao i različitih degenerativnih oboljenja zglobova i vanzglobnih struktura.

Dr Dragutin Cimbaljević je šef ortopedije i traumatologije u Opštoj bolnici Bijelo Polje i od sada stalni član ortopedskog tima Specijalne bolnice Medtim. Medicinski fakultet je završio u Beogradu, gdje je trenutno doktorant. U svom dugogodišnjem radu, uradio je preko 500 operacija kuka.

Medtim
foto: Medtim
Medtim
foto: Medtim

Kada dođe do povrede stopala, koljena, kuka, šake, lakta ili ramena potrebno je pravovremeno reagovati, jer kost koja nepravilno sraste stvara zdravstvene probleme. Zato je najbitnije izabrati iskusnog ortopeda kako bi se povreda sanirala bez dugoročnih poslijedica. U bolnici Medtim ordinira 7 ortopeda: prof. dr Zoran Popović, prof. dr Miroslav Kezunović, prof. dr Nikola Bulatović, dr Nebojiša Jovanović, dr Veliša Aligrudić, dr Dragutin Cimbaljević i dr Srđan Živanović.

Endoproteze zglobova, kuka ili koljena je moguće uraditi pojedinačno ili u jednom aktu, zavisno od zdravstvenog stanja pacijenata. Ukoliko se pacijenti odluče na ugradnju endoproteze oba zgloba (dva koljena ili dva kuka) u jednom aktu, smanjuje se period oporavka i bol. Nezavisno, da li je u pitanju jedan ili dva zgloba (kuka/koljena) pacijenti dan nakon operacije ustaju i počinju sa vježbama uz pomoć sertifikovanog fizioterapeuta, a ugrađuju se Johnson&Johnson (američke proteze). Jedino u Medtim bolnici u Crnoj Gori se mogu uraditi obostrana endoproteza kuka ili koljena u jednom aktu.

Odjeljenje ortopedije i traumatologije čine prof. dr Zoran Popović, prof. dr Miroslav Kezunović, prof. dr Nikola Bulatović, dr Veliša Aligrudić i dr Dragutin Cimbaljević. Naš tim iskusnih hirurga operišu sva stanja i povrede, od artoskopskih operacija zglobova, ligamentoplastike (rekonstrukcija ligamenata) do rekonstruktivne hirurgije manjih i većih zglobova.

Odjeljenje mikrohirurgije šake predvodi dr Nebojiša Jovanović, koji se specijalizovao za sve urođene ili stečene deformitete na šaci, od povreda tetiva i legamenata, preloma karpalnih i metakarpalnih kostiju i radijusa (kost palca) do kontraktura.

Odjeljenje ortopedije ramena i lakta predvodi dr Srđan Živanović, načelnik odjeljenja Klinike u Danskoj, koji liječi i operiše sve ortopedska stanja i povrede ramena i lakta.

Važno ko vas liječi i gdje se liječite. Budite na pravom mjestu. Bolnica Medtim

Nazovite nas na 069/130-130 i zakažite svoj pregled već danas. Vaše zdravlje je naš prioritet.