Vuk Kadić: Glas za Pokret Naprijed je glas za budućnost Podgorice i porodice

Kadić podsjeća da je Pokret osnovan 11. avgusta, ali da je za kratko vrijeme postao pokret koji ima jasno definisane ciljeve: rješavanje problema i stvaranje grada u kojem je porodica na prvom mjestu.

3547 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Pokret Naprijed
Foto: Pokret Naprijed

Dr Vuk Kadić, nosilac liste “Pokret Naprijed – Za Podgoricu i porodicu”, uputio je poruku svim građanima uoči vanrednih izbora 29. septembra, izražavajući čvrsto uvjerenje da će Pokret biti dio sljedeće Skupštine Glavnog grada i predstavljati najprijatnije iznenađenje izbora.

„Ne postoji prosuti ili bačeni glas na izborima. Svaki glas koji nije dat za prijatelje ili one koje poznajete je prosut glas. Svaki glas koji je dat pod pritiskom ili ucjenom je bačen glas. Zato je važno da svi građani izađu i glasaju slobodno i po svojoj savjesti“, poručuje Kadić i dodaje: “Ne prihvatamo priču da jedni brane državu jer smo to slušali do 30. avgusta 2020. godine. Mi smo se borili za promjene, a nažalost došle su nam zamjene. Govore nam i jedna i druga strana da se na lokalnim izborima u Podgorici brani država. Kažu da ako grad ne bude njihov biće propast. Pa valjda je grad i naš, nas običnih stanovnika Podgorice.”

Dr Vuk Kdić ističe da su mnoge teme iz programa Pokreta Naprijed preuzeli njihovi politički protivnici, što pokazuje koliko su njihova rješenja relevantna za probleme Podgorice. „Subvencionisanje boravka djece u vrtićima, sprječavanje bahate vožnje, posebno ispred škola, osnivanje Sportskog društva “Budućnost”, direktan izbor gradonačelnika i borba protiv partijskog zapošljavanja samo su neki od naših predloga. Međutim, toliko je problema u Podgorici, kao i rješenja u našem programu da jednostavno nije bilo dovoljno vremena da sve prepišu“, kaže on sa dozom ironije.

Kadić naglašava da je za Pokret Naprijed najvažnije da se riješe konkretni problemi, a ne da se ostane na praznim pričama kao što se dešavalo do sada. „Druge stranke i koalicije nisu se bavile suštinskim problemima Podgorice, već su nametale nacionalne teme koje nemaju veze s lokalnim izborima, dodatno dijeleći ionako podijeljeni narod.“

Kadić je pozvao građane da glasaju za listu “Dr Vuk Kadić – Pokret Naprijed – Za Podgoricu i porodicu”, ističući da su principi Pokreta jasni: „Držaćemo svoju riječ i izborićemo se da najbolji i najstručniji, a ne partijski podobni, budu na rukovodećim mjestima u gradu.“ Kada nema autobusa – njega nema i za one koji su za vlast i za one koji su za opoziciju. Kada nema dovoljno mjesta u vrtićima – nema ni za one koji su za vlast i za one koji su za opoziciju. Kada je slab pritisak vode – on je slab i za one koji su za vlast i za one koji su za opoziciju. Kada su vozači bahati na ulicama - oni su bahati prema svima, bez obzira da li su za vlast ili za opoziciju. Zbog toga je naša kampanja bila pozitivna i tokom nje smo ukazvali na ključne probleme našeg grada, kao i na rješenja tih problema.

Kadić podsjeća da je Pokret osnovan 11. avgusta, ali da je za kratko vrijeme postao pokret koji ima jasno definisane ciljeve: rješavanje problema i stvaranje grada u kojem je porodica na prvom mjestu.

„Naš cilj je da od Podgorice napravimo dom za sve nas, grad u kojem naši sugrađani i njihove porodice neće biti zaboravljeni kao do sada“, zaključio je Kadić i pozvao sve da izađu na izbore 29. septembra i zaokruže listu broj 2 – “Dr Vuk Kadić – Pokret Naprijed – Za Podgoricu i porodicu”.

(Dr Vuk Kadić – Pokret Naprijed – Za Podgoricu i porodicu)