Od ponedjeljka u Budvi - INFOFEST 2024

I ove godine, od 23. do 25. septembra, u hotelu Avala u Budvi, će se održati Festival informatičkih dostignuća – INFOFEST.

1710 pregleda 0 komentar(a)
Foto: INFOFEST
Foto: INFOFEST

Posle nekoliko godina pauze, INFOFEST se vraća na velika vrata. Sudeći po agendi i interesovanju učesnika, bez obzira na na kratko prekinut tridesetogodišnji kontinuitet, ovogodišnji Festival će opravdati epitet centralnog ICT skupa u regionu.

Festivalske aktivnosti biće organizovane kroz nekoliko programskih cjelina: na prvom mjestu tu su kompanijske prezentacije, u okviru kojih će se predstaviti neki od svjetskih tehnoloških giganata, a zatim slijede pažljivo tematski odabrani paneli i predavanja.

Ekskluzivni INFOFEST partneri ove godine su kompanije Čikom, HP Enterprise, Axians, SBS i ANANAS. Pored njih biće prisutne i druge vodeće svetske tehnološke kompanije: CISCO, IBM, MBCOM Broadcom, Fortinet, najznačajnije ICT kompanije iz našeg regiona: Infolink, MDS, Saga, Logate, inovativne start-up kompanije, kao što su Deepmark i Voltic.

Dostignuća na planu digitalizacije sadržaja predstaviće Zavod za udžbenike i nastavna sredstva iz Podgorice, a Crnogorski olimpijski komitet je nosilac specijalnog programa, na temu „Sport i ICT“.

U okviru nekoliko panela biće obrađeno više značajnih tema, od kojih izdvajamo sljedeće: “Lavirinti vještačke inteligencije”, “Digitalizacija usluga u javnoj upravi”, “Izazovi upravljanja energetskim sistemima”, kao i panel “Pametni gradovi-sigurni gradovi”, čiji je pokrovitelj kompanija Čikom, koja se i ove godine predstavlja u formi ekskluzivnog učesnika.

Sadržaj ovogodišnjeg INFOFEST-a posebno će obogatiti predavanje Dejana Cvetkovića na temu: “Budućnost vještačke inteligencije”. Predavanje po pozivu održaće i Divya Siddarth, koja je po ocjeni magazine TIME jedna od 100 najuticajnijih osoba u svijetu vještačke inteligencije.

Naravno, kako su učesnici Festivala već navikli, ni ovaj puti neće izostati posebno osmišljeni animatinvi sadržaji, koji su uvijek odlična prilika i za nova poslovna druženja, ali i za sjećanja na “stara dobra vremena”.

Otvaranje INFOFEST-a zakazano je za ponedjeljak, 23. septembar 2024. godine u 10h, u sali hotela Avala.

Organizator Festivala je kompanija Biznis Link, a agenda Festivala, kao i mogućnost za individualne prijave, nalazi se na sajtu www.infofest.com

INFOFEST 2024