Studentski kulturni centar i Telekom vas pozivaju na Podgorički piknik!

Ponesite stare telefone, na pikniku vas čeka kutija za reciklažu, a ko reciklira - dobija poklon

1797 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Telekom
Foto: Telekom

Važno je da nova poglavlja započinjemo relaksirano i sa osmijehom. Podgorički piknik pruža upravo tu pozitivnu nijansu početku nove studijske godine – studenti, dobra muzika i predivan ambijent na zelenim površinama u okviru kompleksa Univerziteta Crne Gore.

U organizaciji Studentskog kulturnog centra, uz podršku Crnogorskog Telekoma, sjutra, 26. septembra, od podneva do 21 h, nastupiće regionalno poznat bend Buč Kesidi, kao i DJ Peđa Radović, Sancho Pansa Trio i gitarista Filip Sjekloća.

Osim sjajne muzike, najavljene su i dodatne zanimljive i društveno odgovorne aktivnosti, među kojima je i inicijativa i poziv Telekoma – "Reciklaža je IN, E-otpad OUT!" Na vidljivo označenoj #GreenMagenta poziciji biće postavljena kutija za reciklažu starih mobilnih uređaja, a zauzvrat Telekom je pripremio poklone za sve koji recikliraju (10 GB ili 15€ prepaid SIM).

„Važan je i osjećaj da zajedno radimo pravu stvar! Zato pozivamo studente da ne zaborave stare telefone, a Telekom će ih dalje predati licenciranim agencijama koje na ekološki prihvatljiv način tretiraju e-otpad. Naša kampanja 'Inspirisani prirodom' je aktivna već mjesecima, sa odličnim rezultatima, i upravo zbog toga želimo da u ovu priču uključimo i studente. Osim zabave, očuvanje zelenih površina u Glavnom gradu dio je idejne osnove piknika, pa je i naš poziv na reciklažu odlična nadogradnja," kazali su iz Telekoma.

Iz Telekoma su pojasnili da električni i elektronski otpad predstavlja najbrže rastuću kategoriju otpada u EU, zbog čega je informisanost i uključivanje mladih u 'zelene' inicijative veoma važno, jer će oni u velikoj meri oblikovati buduće životno okruženje.

„Velika nam je čast što imamo priliku da na ovogodišnjem pikniku ostvarimo partnerstvo sa kompanijom kao što je Telekom, i to na poseban način – kroz zelenu akciju u zelenilu parka Univerziteta! Izuzetno nam je drago što dijelimo vrijednosti očuvanja prirode i promovisanja druženja u istoj. Vjerujemo da mali koraci, poput ovih, doprinose stvaranju zdravijeg i održivijeg okruženja za sve nas“, istakla je Sara Dragićević izvršna direktorica SKC-a.

„Studentski piknik“ prvi put je održan 2019. godine u dijelu parkovskih površina Univerziteta Crne Gore, sa ciljem da predstavi studentima urbani koncept zabave i okupljanja karakterističan za Evropu, uz postepeno uključivanje društveno odgovornih aktivnosti. Tokom godina, osim studenata, piknik je počeo da privlači i širu zajednicu, zbog čega je preimenovan u „Podgorički piknik“.

(Telekom)