7Hills: YANKO GIN je najnoviji poduhvat naše kompanije, kao prvi premium crnogorski džin

Priča o Yanku počinje u istorijskom regionu Jankovića Krš, gdje je 7Hills na netaknutoj parceli, smještenoj na granici Nacionalnog parka Skadarsko jezero krenuo u razvoj ekološki održivog projekta, gdje smo otkrili skrivene dragocjenosti ovog područja: divlje kleke i raznovrsne biljke poput ruzmarina, lavande, divlje nane i divljeg nara. Ovi autohtoni sastojci nadahnuli su nas da stvorimo jedinstvenu liniju džina, koji oslikava suštinu našeg podneblja.

2549 pregleda 0 komentar(a)
Foto: 7Hills
Foto: 7Hills

Naslijeđe i tradicija

Tradicija i naslijeđe crnogorskog umijeća domaće proizvodnje, koja je je duboko ukorijenjena među generacijama, je temelj koji je inspirisao YANKO GIN.

Ime Yanko predstavlja porodicu Janković i lokaciju Jankovića Krš. Više od 500 godina porodica Janković brine o ovom području, čuvajući njegovu prirodnu ljepotu i naslijeđe. Ova duboko ukorijenjena veza sa prirodom je temelj Yanko Gin-a, koji u svakoj boci oslikava duh i tradiciju Crne Gore.

Od zemlje do boce

Obilje stabala kleke u Jankovića Krš inspirisalo nas je da kreiramo London Dry Gin uz podršku tima tehnologa sa univerziteta Sarajevo, koji su razvili tri jedinstvene formule džina, koristeći biljke koje potiču direktno sa našeg zemljišta.

Moderna destilerija sa istorijskim duhom

Proizvodnja YANKO GIN-a obuhvata spoj moderne destilacije i tradicionalnog načina pripremanja.

Naša destilerija u Podgorici je opremljena sa najsavremenijim destilatorom koji omogućava proizvodnju najfinijeg London Dry Gin-a.