Proslava Dana državnosti na Kanli kuli u znaku sporta i ispraćaja olimpijaca Herceg Novog na OI u Parizu

Na Kanli kuli svečano dočekani sjajni mladi vaterpolisti, ispraćeni u Pariz brojni olimpijci iz Herceg Novog

6296 pregleda 4 komentar(a)
Herceg Novi je opet perjanica crnogorskog olimpijskog sporta, Foto: mediabiro.tv
Herceg Novi je opet perjanica crnogorskog olimpijskog sporta, Foto: mediabiro.tv

Dan državnosti Crne Gore u Herceg Novom proslavlejn je ovacijama sportistima tog grada.

Na Kanli kuli prvo su pozdravljeni mladi vaterpolisti Jadrana - Strahinja Gojković, Danilo Stupar, Miljan Bošković, Tadija Matijašević, Nikola Petrović, njihove trenere Filipa Andrića i Nikolu Mijanovića, osvajače bronzane medalje na Svjetskom juniorskom prvenstvu koje je prije par dana završeno u Argentini.

Uslijedilo je i predstavljanje hercegnovskih sportista koji će ovog ljeta učestvovati na Olimpijskim igrama u Parizu.

Posebna podrška je pružena četvorostrukom olimpijcu, jedriličaru Milivoju Dukiću, najboljoj crnogorskoj teniserki, Novljanki Danki Kovinić, novskim olimpijcima Jovanu Vujoviću, Vladu Popoviću, Stefanu Vidoviću, Đuru Radoviću, Vladanu Spaiću, Vasiliju Radoviću, Petru Tešanoviću, članu stručnog štaba vaterpolo reprezentacije Milošu Šćepanoviću i selektoru reprezentacije Vladimiru Gojkoviću.

"Kao što znate, Herceg Novi nosi titulu Evropskog grada sporta za 2024. godinu, vjerujem da ovoliki broj uspješnih mladih sportista koji su pred vama je potvrda te titule. Kao što je najavljeno, najveći broj sportista u crnogorskoj olimpijskoj delegaciji dolazi iz jednog grada - iz Herceg Novog. Hvala vam na podršci koju nam pružate, a mi ćemo se potruditi da vas učinimo ponosnima,“ poručio je selktor "ajkula", Gojković.

Veliku podršku sportistima, ne samo pred Olimpijske igre, već tokom cijele godine pruža Opština Herceg Novi.

"Kao Evropski grad sporta za 2024. godinu, koji je ovu titulu zaslužio višedecenijskim pregalaštvom sportskih radnika i brigom lokalne samouprave po pitanju uslova i infrastrukture u kojima naši sportisti rade, posebno zadovoljstvo predstavlja činjenica da se tradicija nastavlja - Herceg Novi je bio i ostao grad sa najviše olimpijaca,“ istakao je predsjednik Opštine, Stevan Katić.

Katić je takođe u svom obraćanju izrazio ponos zbog rezultata koji su mladi igrači Plivačkog vaterpolo kluba Jadran, kao članovi reprezentacije, ostvarili u Argentini, a olimpijcima poželio sreću na predstojećoj najvećoj sportskoj smotri na svijetu.

"Dragi naši sportisti, znajte da cijeli Herceg Novi stoji iza vas, da smo uz vas srcem i dušom, da dijelimo svaku vašu radost i svaku vašu borbu. Vjerujem da ćete dostojno predstavljati naše vrijednosti, našu kulturu i naš duh. U ime svih građana Herceg Novog, želim vam puno sreće i uspjeha na O!. Budite hrabri, budite istrajni i znajte da smo svi uz vas. Srećno i neka vam večerašnji ispraćaj bude vjetar u leđa,“ poručio je Katić.

Bonus video: