Crnogorski olimpijci pošli u Pariz: Uzbuđenje i ponos, ali i nova šansa da se napravi nešto veliko

„Jedva čekam da krenu borbe i sigurno da ću dati sve od sebe i da ću svoju državu i grad predstavljati na najbolji mogući način”, rekla je bokserka Bojana Gojković

7526 pregleda 5 komentar(a)
Foto: COK
Foto: COK

Crnogorska ekspedicija, 17 sportista od ukupno 19 koliko će predstavljati našu državu, krenula je danas iz Podgorice ka Parizu - Gradu svjelosti u kojem će narednih dvadesetak dana sanjati najljepše snove.

Tamo je već jedriličar Milivoj Dukić, a 25. jula će se našim olimpijcima pridružili i atletičar Darko Pešić.

Prema Francuskoj je krenulo 13 vaterpolista, tandem plivača Jovana Kuljača - Miloš Milenković, kao i aduti u tenisu i boksu - Danka Kovinić odnosno Bojana Gojković.

Od Bojane se očekuju velike stvari, ona ne krije da je uzbuđena pred početak OI čija je ceremonija otvaranja zakazana za petak veče.

„Uzbuđena sam i ponosna istovremeno. Jedva čekam da krenu borbe i sigurno da ću dati sve od sebe i da ću svoju državu i grad predstavljati na najbolji mogući način”, rekla je Gojković koja će u ring 27. ili 28. jula.

Vaterpolisti se nadaju da mogu da uđu u borbu za medalju - bila bi to prva za trofejni sport, nakon što je Crna Gora tri puta (2008, 2012. i 2016) gubila mečeve za bronzu.

Sada je, ipak, situacija drugačija - „ajkule” nisu u krugu favorita za odličje, ali im prija uloga izazivača iz sjenke.

Stefan Vidović očekuje sjajan turnir.

„Zadovoljstvo i ponos što ću drugi put predstavljati svoju zemlju na Olimpijskim igrama. Imali smo težak put do samog takmičenja, to sve ovo čini ljepšim, ali učešće nije naš jedini cilj - želimo da se što bolje predstavimo”, istakao je Vidović.

Crna Gora turnir otvara protiv Hrvatske (u nedjelju od 18.35 časova), u grupi su još Grčka, Italija, Sjedinjene Američke Države i Rumunija. Četiri najbolje ekipe idu u četvrtfinale.

„Idemo meč po meč i nadam se da ćemo napraviti rezultat kojim ćemo svi biti zadovoljni”, dodao je Vidović.

A plivačica Jovana Kuljača debituje na OI, učestvovaće u disciplini 50 metara kraul.

„Prvi put sam na ovako velikom takmičenju, jer Olimpijske igre jesu nivo iznad Evropskog i Svjetskog prvenstva. Nadam se najboljem rezultatu i još jednom državnom rekordu. Veoma sam uzbuđenja i jedva čekam da stignem u Olimpijsko selo”, poručila je Jovana.

Naša teniserka Danka Kovinić ima iskustvo igranja na pariskoj šljaci, a ovo će joj biti drugi nastup na Igrama, nakon Rio de Žaneira 2016.

Danka je dobila specijalnu pozivnicu za odlazak u Pariz, a nedavno se oporavila od povrede.

„Mnogo mi znači što ću učestvovati baš zbog toga jer je pauza bila duga i zato što sam tokom prethodnih godina imala „rank” za olimpijske igre. Nastup na Igrama u Tokiju 2021. morala sam da otkažem zbog iste ove povrede, koja se desila tada pred sami polazak. Odlazak u Pariz doživljavam kao nagradu za sav trud posljednjih godina i peh zbog kojeg nijesam otišla u Tokio”, zaključila je naša teniserka.

Bonus video: