Vasilije Radović: Vjerujem da možemo daleko da doguramo

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore stigla u Pariz na Olimpijske igre

5788 pregleda 2 komentar(a)
Vasilije Radović, Foto: Vuk Ilić/VPSCG
Vasilije Radović, Foto: Vuk Ilić/VPSCG

Crnogorski vaterpolista, Vasilije Radović (21) prvi put u karijeri će učestvovati na Olimpijskim igrama.

"Ajkule" su doputovale u Pariz, a Radović ističe da su prvi utisci fenomenalni.

"Prošli smo kroz selo, sve je prelijepo. Tu je mnogo sportista, ali najbitnije je da ostanemo fokusirani, jer znamo zbog čega smo došli ovdje. Olimpijske igre su najbitnije takmičenje, time i velika odgovornost, razlikuje se ovo takmičenje od Svjetskog i Evropskog prvenstva. Fizički smo spremni, imali smo jake pripreme dva mjeseca. Moramo biti psihički spremni za utakmice koje nam dolaze", rekao je Radović.

Crna Gora turnir otvara u nedjelju (16:35) protiv Hrvatske. U grupi su još Italija, Grčka, SAD i Rumunija.

"Nikad teža grupa, nikad jače Olimpijske igre. Svako svakoga može da pobijedi. To su sve jake ekipe. Imamo tri-četiri pobjede protiv Hrvatske na velikim takmičenjima. Ona pobjeda protiv njih u Dubrovniku je bila i najbitnija za nas. Nadam se da će se ta tradicija i nastaviti, da ćemo igrati odlično", rekao je Radović.

Selektor Vladimir Gojković i član stručnog štaba Miloš Šćepanović imaju mnogo iskustva kada je riječ o nastupu na Olimpijskim igrama.

"Savjetuju nas. Stavili su akcenat na to, da kada uđemo u selo, da se fokusiramo samo na utakmice. Došli smo ovdje da dobijemo sve utakmice, vjerujem u ove momke da možemo da doguramo daleko", zaključio je Radović.

"Ajkulama" je ovo peti nastup na Igrama.

"Uspjeli smo da nastavimo tradiciju, jedina smo ekipa koja se peti put plasirala na Igre i to mnogo govori", rekao je Radović.

Bonus video: