Bogdan Đurđić: Ako budemo igrali kako umijemo, onda možemo mnogo

Crna Gora u nedjelju (16:35) protiv Hrvatske igra prvi meč na Olimpijskim igrama u Parizu

4285 pregleda 4 komentar(a)
Bogdan Đurđić, Foto: Printscreen YouTube
Bogdan Đurđić, Foto: Printscreen YouTube

Olimpijske igre su najveće sportsko takmičenje na svijetu i vaterpolisti Crne Gore će dati posljednji atom snage da dođu do dobrog rezultata, poručio je reprezentativac Bogdan Đurđić.

Đurđiću će ovo biti prve Olimpijske igre u karijeri.

"Nakon dosta velikih takmičenja, konačno sam i na Olimpijskim igrama. Zaista, sjajan ambijent u selu. Još se privikavam. Čast je biti ovdje i predstavljati svoju zemlju. Znamo zašto smo ovdje, čekamo to otvaranje sjutra i onda se okrećemo obavezama u bazenu", rekao je Đurđić.

Crna Gora ima šansu na Igrama, kaže Đurđić.

"Ovo je najveća svjetska scena gdje treba da damo posljednji atom snage. Sve je nekako veće na Igrama, pa je i veći ulog. Nadam se i da će to iz ekipe izvući maksimum. Nismo prvi favoriti, tako da to sigurno nije breme koje će nas sputati, da su velika očekivanja od nas. Vidim našu šansu - ako budemo odradili neke stvari koje se dogovorimo i ako budemo igrali kako umijemo, onda možemo mnogo."

Prvi rival na turniru je Hrvatska (nedjelja, 16:35). U grupi su još Italija, Rumunija, Grčka i SAD.

"Pobijedili smo ih u Dubrovniku na posljednjem Evropskom prvenstvu. Hrvatska je evropski vicešampion, svjetski prvak, jedna jako dobra ekipa. Taj meč može da donese dosta na samopouzdanju. Idealno bi bilo da otvorimo dobro, ali nas neće poremetiti ni neki negativan ishod. Bitno je da sačuvamo glavu. Turnir je dug, u grupi je pet vrhunskih reprezentacija. Imaćemo vremena da pokažemo sve što znamo."

U drugoj grupi su Srbija, Mađarska, Španija, Australija, Japan i Francuska. Odavno vaterpolo turnir na Igrama nije bio jači.

"Francuska je na prethodnom Svjetskom prvenstvu završila među četiri, u našoj grupi sve selekcije maštaju o medalji. Zavisi dosta i od sreće, motivacije, svega..." zaključio je Đurđić.

Bonus video: