Vatrena premijera za „ajkule”, Gojković: Nismo favoriti protiv Hrvata, ali znamo kako da ih pobijedimo

Crnogorski vaterpolisti u nedjelju otvaraju olimpijski turnir

27767 pregleda 62 reakcija 23 komentar(a)
Foto: Orange Pictures/VPSCG
Foto: Orange Pictures/VPSCG

Od specijalnog izvještača „Vijesti”

Gotovo dva mjeseca priprema, desetine sparing duela i makar 10 pravih utakmica je iza vaterpolista Crne Gore u susret Olimpijskim igrama u Parizu.

Igre su svečano otvorene sinoć, a „ajkule” će u bazen „Pariz akvatik centra” u nedjelju kada počinje vaterpolo turnir u Gradu svjetlosti.

Sve je spremno za nikad jači olimpijski turnir, sa osam pretendenata za medalju, među kojima je i Crna Gora - istina, nije u krugu favorita, ali jasno je da ima šansu i da može da se nadmeće sa najboljima.

Prvi protivnik izabranika Vladimira Gojkovića je Hrvatska, jedna od najjačih ekipa na planeti - aktuelni prvak svijeta i vicešampion Evrope koji je u Pariz stigao pojačan povratnikom, trofejnim ljevorukim asom Marom Jokovićem.

„Hrvatska je jača za Jokovića, svjetsku klasu i igrača koji im je donio dodatni kvalitet, vratio se i Luka Bukić, ali to ne mora ništa da znači. Nadam se da im neće donijeti veliki plus”, rekao je Gojković.

Kako god da se završi sjutrašnji duel (16.35 časova) put do četvrtfinala ostaje dugačak i komplikovan - pored naše i hrvatske ekipe u grupi A su još Italija, Grčka, Sjedinjene Američke Države.

Rumunija je autsajder (ne totalni), ostali timovi jure prva četiri mjesta koja vode među osam najboljih.

„Imali smo dva mjeseca dobrih priprema, radili smo dobro i puno kako bismo igru doveli do najboljeg nivoa. Posljednjih 15 dana je išlo onako kako smo željeli, pa i ovdje u Parizu”, dodao je Gojković.

Cilj je da se prođe grupa, a onda...

„Ovo je kraj olimpijskog ciklusa, ekipa je bolja u odnosu na 2022. kada nismo bili konkurentni. Prošle jesmo, dok smo ove zime pobjeđivali favorite, ali i imali oscilacije u igri. Ambicije da prođemo grupu, a onda nam se otvara meč četvrtfinala i tad je sve moguće”, poručio je Gojković.

Problema nema, Vladan Spaić se oporavio od povrede ramena.

„Nadam se da će da ćemo na pravi način ući u olimpijski turnir i u taj meč sa Hrvatskom koji je težak. Ali, ovdje nema lake utakmice. Možda nismo ni favoriti pred duel sa Hrvatima, ali kada uđemo u bazen imamo neko iskustvo pobjeda protiv njih u prethodnom periodu”, zaključio je Gojković.

Bonus video: