Prvi meč nakon 10 mjeseci: Danka samo želi da uživa u Parizu

Crnogorska teniserka Danka Kovinić danas u podne počinje nastup na Olimpijskim igrama - rivalka je 8. igračica svijeta Marija Sakari

31333 pregleda 92 reakcija 19 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Od specijalnog izvještača „Vijesti”

Došao je momenat i za drugi nastup Danke Kovinić na Olimpijskim igrama, nakon što se takmičila i 2016. u Rio de Žaneiru.

Crnogorska teniserka, koja je prije dvije noći u društvu jedriličara Milivoja Dukića imala čast da nosi našu zastavu na ceremoniji otvaranja Igara, u prvom kolu igra protiv Marije Sakari.

Meč počinje u podne na stadionu „Suzan Lenglan”.

Danka je spremna i posebno motivisana, iako je posljednji meč odigrala još u septembru prošle godine.

„Osjećam se dobro. Imala sam nekoliko sparing mečeva, prošli su solidno i sigurno mi je trebalo još vremena da prođe pa da se osjećam sigurnije i da više vjerujem i svom tijelu i svom tenisu. Ali, ovo su OI i vjerovatno će neki adrenalin na meču da mi pomogne da izdanje bude bolje od onoga što očekujem”, rekla je Danka.

Motiv nije potreban, sam nastup na Olimpijskim igrama je nešto posebno.

„Mene jedino zanima kakav će biti moj nivo tenisa. I jedino to može da mi unese neki nemir. Čisto jer 10 mjeseci se nisam takmičila... Sada samo osjećam pozitivnu energiju i energiju cijelog tima i delegacije”, dodala je Danka Kovinić.

Sakari je dobro poznata rivalka, trenutno je osma teniserka na svijetu.

„Sastale smo se nekoliko puta i mislim da nam je skor 2:2. Znam kako igra i šta mogu da očekujem, generalno idem sa nekom najosnovnijom taktikom, ali fokus je na meni - da odradim sve što mogu i da maksimalno uživam na terenu. Bitno je da vidim koliko mogu, koliko sam uradila u ovom periodu i da dam sve - u to ne sumnjam, kao i da se polako spremam za povratak na teren i takmičenjima”, zaključila je Danka.

Bonus video: