Simonović: Da vratimo naše sportiste, da igraju za crnogorske klubove

Crnogorska delegacija na Olimpijskim igrama u Parizu juče ugostila premijera, Milojka Spajića i ministra sporta, Dragoslava Šćekića

15178 pregleda 32 reakcija 32 komentar(a)
Dušan Simonović, Foto: COK
Dušan Simonović, Foto: COK

Predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta (COK), Dušan Simonović kazao je, nakon susreta sa premijerom Crne Gore, Milojkom Spajićem i ministrom sporta, Dragoslavom Šćekićem da je to bila dobra prilika da popričaju o nekim starim temama, ali i problemima koji tište sport.

Spajić i Šćekić su juče bili u posjeti crnogorskoj delegaciji na Olimpijskim igrama u Parizu.

"Bila je ovo dobra prilika da se vidimo sa sportistima, ali i da popričamo o nekim starim temama, vezanim za finansiranje sporta, nekim problemima koji sport tište. Čuli smo dosta korisnih predloga i od premijera i od ministra sporta", rekao je Simonović.

Predsjednik COK-a vjeruje da su već počeli da realizuju neke ideje koje su davno afirmisali.

"Vjerujem da smo već počeli da realizujemo neke ideje, koje smo davno afirmisali. Radi se o poreskim olakšicama, koje su bile tabu tema, nešto se nerado u tu priču ulazilo. Sad već imamo taj predlog. Intenzivno se radi na Zakonu o igrama na sreću, koji će takođe donijeti neki novi novac sportu, gdje ćemo morati da pomognemo sportskim savezima, ali i nekim velikim klubovima, koji će igrati evropske šampionate. Jer bez toga, iskren da budem, ne možemo ni računati na neki dobar nacionalni tim, ako hoćemo da se pojavljujemo na ovako velikim takmičenjima", rekao je Simonović.

Bez jakih klubova nema jake reprezentacije.

"Dakle, prije svega da vratimo naše sportiste, da igraju za crnogorske klubove. Nisu to neki veliki novci koji mi ne bismo mogli da izdvojimo, jer ih inače izdvajamo za neke sportiste sa strane. Prioritet treba da imaju naši sportisti i da kroz tu domaću ligu i ligu koju ćemo igrati vani, dođemo do kvaliteta koji bi omogućio da imamo snažan tim i u vaterpolu, rukometu, košarci... To su veliki timovi koji dugo vremena učestvuju na najvećim takmičenjima. Samo im treba još jedan korak kako bismo mogli računati i na olimpijska odličja", poručio je Simonović.

Bonus video: