Kovinić: Zadovoljna sam, jer sam se vratila poslije tolike pauze

Danka Kovinić na startu olimpijskog turnira izgubila od Marije Sakari - 2:0

7093 pregleda 273 reakcija 27 komentar(a)
Danka Kovinić na današnjem meču, Foto: Reuters
Danka Kovinić na današnjem meču, Foto: Reuters

Nakon 10 mjeseci odsustva zbog povrede, Danka Kovinić se vratila na teren - crnogorska teniserka je danas u prvom kolu olimpijskog turnira u Parizu izgubila od Marije Sakari 2:0.

"Zadovoljna sam samim tim što sam ovdje danas, poslije tolike pauze. Nije lako vratiti se i biti na visokom nivou. Marija Sakari je težak protivnik, nezgodan igrač. Pogotovo što je moj servis, koji je trebalo da bude 180-183, bio 162 kilometra na čas. Ne zato što sam imala bol, nego tijelo još nije naviklo da može više. Treba mi još vremena da se vratim na 100 odsto. Žao mi je što Olimpijske igre nisu bile nešto kasnije. Ponosna sam na sebe, jer znam kroz šta sam prošla posljednjih deset mjeseci da bih bila ovdje", rekla je Kovinić nakon meča protiv Sakari.

Imala je Danka i podršku sa tribina.

"Ambijent je bio odličan, uvijek Francuzi navijaju za mene kada igram Rolan Garos. Bila sam malo iznenađena, ali su vjerovatno više navijali, jer su vidjeli da se mučim da nađem ritam i svoj tenis, hvala im. Hvala i našim sportistima, koji su došli da me bodre. To mi je značilo. Nažalost, nisam im pokazala tenis koji znam da igram, ali nadam se da će biti još prilike za to."

Kovinić je govorila i o planovima.

"Krajem septembra ću igrati turnire niže kategorije, da bih ušla u ritam, osjetila poene i svoju igru opet. Nadam se da ću, kada krenu turniri u Južnoj Americi, u oktobru i novembru, učestvovati na turnirima WTA 125 kateogrije. Ako sve bude kako treba koristiću svoj specijalni renking za Australijan open. Vidjeću poslije kako budem napredovala, kako mi renking bude napredovao. Mislim da neće biti lako, jer vjerovatno neću imati rang uopšte, tako da ću početi od najmanjih turnira. Biće dug put, samo da tijelo bude zdravo, da me sluša. Željna sam, imam novu energiju u timu, ljude koji žele da se dokažu", zaključila je Danka Kovinić.

Bonus video: