Dukić spreman za izazove u Sredozemnom moru: Osjećam se dominantno, želim da na dostojanstven način predstavim Crnu Goru

"Milivoje i ja odradili veoma dobar dio posla, sve ide po planu i zadovoljni smo - nadamo se da će tako biti i u regati", poručio je Dukićev trener Ilko Klakor

4219 pregleda 2 komentar(a)
Dukić, Foto: COK
Dukić, Foto: COK

Nakon Vejmuta 2012, Marine de Glorija 2016. i Enošime 2021, vrijeme je za izazove u Marseju.

Uglavnom daleko do epicentra Olimpijskih igara crnogorski jedriličar Milivoj Dukić je tražio slavu, tako će biti i sada na jugu Francuske.

Do njegovog četvrtog nastupa na Igrama ostala su još samo dva dana, a čini se da momak iz Herceg Novom u pravom raspoloženju čeka bitke u Sredozemnom moru.

"Početak takmičenja je sve bliži, uzbuđenje raste, a kao što sam više puta rekao - trenirali smo dosta dobro i pripremni period smo iskoristili kako treba", poručio je Dukić iz Provanse.

On je prve Igre u klasi "laser" završio na 30. mjestu, četiri godine kasnije bio je 29, a u Japanu je stigao do 17. pozicije i pobjede u jednoj od etapa. Može li u francuskoj luci da stigne do najboljeg rezultatal

"Psihički i fizički se osjećam dosta dobro i nekako dominantno - nadam se da ću to iskoristiti na pravi način", naglasio je Dukić.

Uz to još jedan adut mogao bi da bude na njegovoj strani...

"Da, mislim da će mi iskustvo koje sam stekao na prethodnim Igrama, zaključno sa Tokijom, puno značiti. Trudiću se da na dostojanstven način predstavljam sebe, svoju porodicu i Crnu Goru", jasan je Dukić.

Njegov trener Ilko Klakor je zadovoljan kako su protekle pripreme za Olimpijske igre.

"One još traju, a do sada smo Milivoje i ja odradili veoma dobar dio posla, sve ide po planu i zadovoljni smo - nadamo se da će tako biti i u regati", istakao je Klakor.

Na rezultate bi mogli da utiču i vremensjki uslovi, ali...

"Prognoza je nestabilna, mijenja se svakog dana, ali to ne bi trebalo da utiče na nas - spremamo se za sve uslove i vjerujemo da će sve biti u najboljem redu", zaključio je Klakor.

Bonus video: