Majstorska partija i četiri gola Popadića nisu krunisani: Ovaj poraz jako boli

"Trebalo je da "skinemo skalp" Grcima", rekao je crnogorski vaterpolista

20270 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Crnogorski vaterpolisti su na peterce poraženi od Grčke (17:1) u drugom kolu olimpijskog turnira u meču koji je dugo kontrolisala, a sjajna partija Vlada Popadića nije nagrađena.

Postigao je četiri gola, svaki je bio veoma važan, ali je Crna Gora morala da se pomiri s neuspjehom koji joj je donio bod.

"Ovaj poraz jako boli, iako je vicešampiona Olimpijskih igara i favorita za medalju. Otvorili smo utakmicu bez jednog centra i to čudnom sudijskom odlukom, ali dobro. Mislim da smo pokazali fantastičan nivo igre i sigurno ostaje žal jer je trebalo da "skinemo skalp" Grcima. Mislim da nisu očekivali ovakav otpor i ovo je put kojim treba da idemo", rekao je Popadić i dodao:

"Sada moramo da odmorimo i da se pripremimo za Italijane. Ako ponovimo ovakvu igru imamo čemu da se nadamo".

Poraz je poraz, ali ništa nije izgubljeno.

"Mislim da u jednu ruku možemo da budemo zadovoljni zato što vjerujem da je jedna lopta odlučivala u duelima sa Hrvatskom i Grčkom. Da je jedna lopta pošla u našu korist, da smo imali malo više sreće, jednu bolju odluku vjerujem da bi sve bilo drugačoije", kazao je Vasilije Radović,

Italija je do sada pokazala najviše u Parizu.

"Trenirali smo za ovo, znali smo šta nas čeka i imamo snage da nastavimo da se borimo za velike stvari. Na OI ništa nije lagano i stvarno vjerujem u momke jer smo pokazali, iako bez jedne rotacije, da je svako dao makismum. Bilo je grešaka, ali one mogu da se oproste, jer se i griješilo iz najbolje najmere", zaključio je Vasilije.

Bonus video: