Popadić: Imamo šansu, ovo je finale prije finala za nas

"Ajkule" sjutra (16:35) protiv SAD nastavljaju takmičenje na Olimpijskim igrama

9014 pregleda 6 komentar(a)
Vlado Popadić, Foto: Reuters
Vlado Popadić, Foto: Reuters

Pred vaterpolo reprezentacijom Crne Gore je meč istine - "ajkule" sjutra (16:35) protiv SAD igraju četvrtu utakmicu na Olimpijskim igrama u Parizu.

"Ajkule" su dobro odigrale tri meča, od Grčke i Italije izgubili nakon peteraca, pa su došle u situaciju da je utakmica protiv SAD biti ili ne biti.

"Odigrali smo tri najbolja meča, nažalost nismo uspjeli da ih naplatimo. Ali, to je put i pristup kojim treba da idemo, gdje se vidi da možemo sa svim reprezentacijama da igramo. Ne možemo da zaboravimo da smo odigrali tri dobre utakmice. To mora da nam ostane u podsvijesti, da tako nastavimo. Sa tim pristupom će protiv Amerikanaca biti druga priča. Imamo šanse, finale prije finala za nas. To i treba da nas hrabri, da idemo tim putem kao do sada", rekao je Vlado Popadić.

Amerikanci su na turniru savladali Rumuniju, a izgubili su od Italije i Grčke.

"SAD je napadačka ekipa, fizički dominantna. Imaju najdominantnijeg centra na svijetu. Ostaće dosljedni da, prije svega, njega ispoštuju. A opet, ako vide da ne ide, imaju druge kvalitete, da kompenzuju u napadu", poručio je Popadić.

"Ajkule" su svjesne da je ovaj meč biti ili ne biti.

"Odigrali smo prethodne zime nekoliko utakmica pod pritiskom - protiv Francuske, gdje smo morali da pobijedimo, poslije toga i protiv SAD u Dohi, gdje je bilo biti ili ne biti. Tada smo izašli kao pobjednici, vjerujem da će tako biti i ovoga puta", zaključio je Popadić.

Bonus video: