Perković: Prethodni dueli su pokazali koliko možemo, a ovaj - koliko ne možemo

"Za ovakav poraz nema opravdanja, morali smo da dobijemo i nismo to uradil", rekao je crnogorski centar

14131 pregleda 7 komentar(a)
Foto: MTB-PHOTO
Foto: MTB-PHOTO

Od specijalnog izvještača "Vijesti

Nema nikakvog opravdanja - crnogorski vaterpolisti su razočarali u utakmici koja im je bila ključna u borbi za plasman u četvrtfinale Olimpijskih igara.

"Ajkule" su lako pale protiv Sjedinjenih Američkih Država, bilo je 12:7, pa su kolo prije kraja u grupi A ostali bez šansi da prođu u nokaut fazu.

"Sasvim zaslužen poraz - Amerikanci su nas u svakom smislu nadigrali. U većem dijelu meča se nismo pitali, imali smo period kada je možda postojala šansa da se vratimo, ali bili smo daleko", rekao je centar Miroslav Perković.

Ovo je četvrti poraz naše selekcije u Parizu - ali je drugačiji od prethodna tri.

"Te utakmice su pokazale koliko možemo, a ova - koliko ne možemo. Bili smo na dobrom nivou, mogli da dobijemo Grčku i Italiju i imali priliku da se plasiramo u četvrtfinale, ali smo znali da je duel sa SAD ključan. Nismo bili dosljedni, nismo se držali dogovora i moramo da čestitamo rivalu", kazao je Perković.

Crna Gora kao da nije bila spremna da žestoku borbu sa "jenkijima".

"Uticala su posljednja dva meča i porazi na gluposti, gdje smo mogli da dobijemo u regularnom dijelu.Imali smo i veliku potrošnju u u tim duelima protiv objektivno boljih ekipa od nas i morali smo da to nadoknađujemo, što nas je očigledno koštalo snage. Bili su to porazi koji su nas iscrplivi i fizički i psihički. Ipak, za ovakav poraz nema opravdanja, morali smo da dobijemo i nismo to uradili. Rezultat govori sve, a mislim da ako nismo bolji od SAD onda smo makar u egalu. Dogodio nam se loš meč u najgorem mogućem trenutku", dodao je Perković.

U ponedjeljak od 21.40 je rival Rumunija - to je prilika da se Crna Gora od turnira oprosti pobjedom.

"Biće teško pripremiti tu utakmicu znajući da smo eliminisani, ali moramo da damo sve protiv ekipe koja nije na našem nivou, ali ima kvalitet. Neophodno je da odigramo na pravi način i dobijemo", zaključio je Perković.

Bonus video: