Gojković: Pali smo poslije Italije

Crnogorski vaterpolisti porazom od SAD ostali bez šansi da se plasiraju u četvrtfinale Olimpijskih igara

13575 pregleda 61 reakcija 42 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

To je realnost - da crnogorski vaterpolisti više nisu ni sigurni učesnici nokaut faze na najvećim takmičenjima.

Na Olimpijskim igrama su ostali iza Hrvatske, Italije, Grčke i SAD, a ključan je bio poraz od "jenkija" - slavili su 12:7 i učinili da naša selekcija kolo prije ostane bez šansi za četvrtfinale.

"Nismo očekivali lagane utakmice, čak ni da ćemo Rumuniju dobiti na taj način. Imali smo šansu protiv Grčke, posebno protiv Italije, i sve bi bilo drugačije da smo ih dobili", kaže selektor Vladimir Gojković.

Protiv SAD je ulog bio ogroman i "ajkule" su potpuno stale.

"Lošim rješenjima smo otvorili utakmicu i dozvolili kontranapade. Lako smo primali golove i nije smjelo da se dogodi pa da bude 7:2...", dodao je Gojković.

Prethodni porazi su očigledno ostavili trag.

"Onaj protiv Grčke nije, ali pali smo nakon Italije. Do sada smo izgledali stvarno dobro, motivisano, igrači su imali zajedništvo. I ti porazi su uticali, ali ne bih rekao da smo poklekli pod pritiskom, jer je ova ekipa na EP i SP takođe imala mečeve bez prava na grešku, pa ih je pobjeđivala".

"Znali smo da će meč sa SAD da odlučiti, mada smo mogli i ranije da riješimo neke stvari. Da se ponovi utakmica ne bismo neke stvari sigurno ovako odigrali, pogotovo je bilo loše u napadu.

Deset napada s igračem više je imala Crna Gora, nijedan nije iskoristila.

"Bilo je umora, ali je možda više uticalo isključenje Stefana Vidovića. Ništa se nije poklopilo, ali svakako smatram da smo mogli bolje da odradimo stvari u odbrani. Moglo je da bude 4:1, a ne 7:2...", navodi Gojković.

Da li je ovo realnost crnogorskog vaterpola?

"Mi smo u Zagrebu ostavili Srbiju iza, a u Dohi SAD. Sada je ovdje Australija izenadila Mađarsku. Mislim da možemo, prije svega, da igramo sa SAD, Australijom i Srbijom, a da trenutno odskaču Mađarska, Španija, Hrvatska, Italija i Grčka.

"Ajkule" nemaju lidera u vodi...

"Otišli su Ivović, Brguljan, Čučković i Petković, samo dva igrača imaju više od 30 godina. Po meni se nameću neki novi lideri, a imamo dva izuzetna golmana, vjerovatno i najbolja na svijetu. Ima i onih koji u ovom momentu treba da naprave sljedeći korak da bi došli do vrhunskog nivoa. Siguran sam da ima oko čega da se gradi tim, vidjećemo hoće li se nastaviti pravim putem. Imamo mlađe generacije, ali da je baza mala - mala je", zaključio je Gojković.

Bonus video: