Gojković: Narednih dana će se znati sve o mojoj budućnosti

Selektoru „ajkula” završetkom olimpijskog ciklusa ističe ugovor

17981 pregleda 76 reakcija 39 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Od specijalnog izvještača Vijesti

Crnogorski vaterpolisti su pobjedom nad Rumunijom završili takmičenje na Olimpijskim igrama - nisu stigli do četvrtfinala, prvi put u istoriji ne igraju nokaut fazu, a grupnu fazu su završili sa pet bodova.

„Ajkule” su slavile 10:7 i OI okončale kao devetoplasirane.

Vladimiru Gojkoviću završetkom olimpijskog ciklusa ističe ugovor sa Vaterpolo i plivačkim savezom, a da li ostaje na klupi ili ne trebalo bi da se zna narednih dana.

„Imam odličnu komunikaciju sa ljudima iz Saveza i pričaćemo narednih dana. Sada je malo drugačija situacija jer nam je predsjednik na liječenju u Turskoj, ali donijećemo odluku i saopštiti je”, rekao je Gojković.

Na pitanje koja je njegova želja za budućnost, odgovorio je:

„Nijednom nisam iznio želju prije nego obavim razgovor sa čelnim ljudima u Savezu s kojima svih ovih godina imam izuzetnu saradnju. Tako da ću sačekati da prvo razgovaram sa njima”, kazao je Gojković.

Osvrnuo se na duel sa Rumunima.

„Nije bilo lako, ali pričali smo posljednja dva dana oko motivacije. Da smo od Italije i Grčke izgubili ubjedljivom razlikom, to ne bi bio toliki šok. Došli smo sa željom da uđemo u osam najboljih, nismo uspjeli- željeli smo više, tako smo i došli ovdje, za to smo živjeli i u ubjeđenju da ćemo da napravimo iznenađenje”.

Amerikanci su napravili pometnju u grupi A, na kraju su bili treći - ispred Hrvatske, iza Grčke i Italije.

„Amerikance čekamo od 2019. da uđu u borbu za medalju. Sad im se otvorilo, ali pitanje je kako će jer i Australija igra vrhunski vaterpolo”, zaključio je Gojković.

Bonus video: