Koja struja će odnijeti pobjedu i ko će biti selektor nakon Gojkovića?

Pretpostavlja se da dolazak stranca na klupu “ajkula” nije opcija, a nezvanično može da se čuje da je najozbiljniji kandidat da preuzme crnogorske vaterpoliste Miloš Šćepanović

34344 pregleda 119 reakcija 44 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Licitacija je počela, vrijeme je za dobro poznatu “utakmicu” dva vaterpolo centra - Herceg Novog i Kotora, gdje će se odlučivati o imenu novog selektora.

Crna Gora je zemlja kompromisa, sigurno će ih biti i ovog puta, pa nije jednostavno niti zahvalno baviti se spekulacijama oko toga ko će biti nasljednik Vladimira Gojkovića, selektora s ubjedljivo najdužim stažom na klupi.

Pretpostavlja se da dolazak stranca na klupu “ajkula” nije opcija, a nezvanično može da se čuje da je najozbiljniji kandidat da preuzme crnogorske vaterpoliste Miloš Šćepanović, dosadašnji prvi saradnik Gojkovića.

Šćepanović, legendarni golman i prvak iz Malage 2008, trenutno je pod ugovorom sa Marsejom čiji je trener od ljeta 2020.

Ako je popularni Šćepo glavni i objektivno najrealniji kandidat - daleko od toga da mu je put do selektorske pozicije otvoren, jer u našem vaterpolu postoji previše struja da bi sve išlo jednostavno. Zato u kandidate moraju da se svrstaju i Mirko Vičević (trenutno je na klupi Slovenije), Nenad Vukanić, Ranko Perović, Petar Kovačević...

Važnije pitanje je, ipak, ko će u budućnosti biti na čelu Saveza - to je ključno u cijeloj priči, jer aktuelnom predsjedniku Đuru Mariću ugovor ističe za godinu.

U Savezu je, kao i uvijek, turbulentno jer je prije dva mjeseca Primorac bio taj koji je napravio pomalo neočekivan potez i prešao u opoziciju. Tako su krovnu organizaciju napustili predsjednik kluba Siniša Kovačević, koji je obavljao funkciju potpredsjednika VPSCG i drugi predstavnik aktuelnog šampiona Mirza Krcić (bio je predsjednik Skupštine VPSCG).

Bonus video: