Dankino veče za pamćenje: Crnogorska zastava u rukama je čast, nešto što sam priželjkivama

Rijeka Sena i Pariz biće večeras (19.30h) centar svijeta kada krene svečano otvaranje Olimpijskih igara

18537 pregleda 886 reakcija 44 komentar(a)
Danka Kovinić, Foto: COK
Danka Kovinić, Foto: COK

Prvi put u istoriji Olimpijske igre biće otvorene van stadiona, rijeka Sena će ka istoriji na brodovima nositi sportiste iz cijelog svijeta, a čast da na tako jedinstvenom spektaklu nosi zastavu Crne Gore pripala je Danki Kovinić.

Tu privilegiju u Parizu naša teniserka podijeliće sa jedriličarem Milivojem Dukićem, a sve kreće od 19.30.

"Čast mi je što ću nositi našu zastavu, iskreno to sam priželjkivala. Drago mi je što mi je Crnogorski olimpijski komitet to omogućio, na čemu sam zahvalna. Sigurna sam da će to biti veče za pamćenje, kako meni, tako i ostalim našim sportistima", poručila je Danka iz Grada svjetlosti.

Ceremonija svečanog otvaranja uvijek je poseban trenutak svih Igara.

"Svi pričaju o otvaranju, a to što ima tenisera koji će nositi zastavu pokazatelj je da su teniseri cijenjeni u svijetu sporta", dodala je Danka.

A, kada se spektakl na Seni završi, crnogorsku teniserku očekuje još dan priprema za ono za šta se sprema od septembra 2023 - konačan povratak na teren, poslije dosta muka sa povredama.

"Negdje sam morala da se vratim, nažalost nisam imala vremena da odigram neki pripremni turnir, ali kad-tad sam morala da se vratim", kaže Danka.

Poslije dugo vremena bio je zanimljiv i susret sa ostalim teniserkama.

"Osjećaj je zaista fenomenalan, sam dolazak na Olimpijske igre i to što sam ponovo na terenu, što dijelim svlačionicu sa djevojkama sa kojima igram godinama. Pozitivno sam iznenađena njihovom reakcijom, raspitivale su se zašto nisam igrala. Drago mi je da sam osjetila to na povratku".

Danka Olimpijski turnir na terenima Rolan Garosa otvara u nedjelju, a prva rivalka biće joj Marija Sakari.

"Znam da smo igrale više puta i da sam je pobijedila u dva navrata. Kada sam u formi mogu da igram sa svima, ne znači da ću i da slavim, ali da će biti kvalitetan meč", naglasila je naša teniserka.

Danka prije nego krene meč ne može da procijeni kakav će biti njen nastup i na kojem je nivou.

"Igrala sam sparing mečeve, ali sa teniserkama nižeg ranga koje igraju drugačiji tenis. Probaću da nađem igračicu koja ima stil kao Marija, kako bih koliko-toliko sebi približila ono što mogu da očekujem u tom meču".

Ono što je najviše brine je servis.

"Da, možda će mi biti problem to što još nije brz kakav je inače. Nije prespor, ali sam navikla da serviram punom snagom prvi servis koji dosta pravi problema protivnicima, a meni olakšava igru iz terena. Nadam se da ću pronaći neke druge adute koje imam na terenu, kako bih pružila adekvatan otpor", zaključila je Danka.

Bonus video: