Prvi trening triatlona u Seni otkazan zbog prljave vode

Triatlon je prvi olimpijski događaj koji se mora održati u Seni

3871 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Kiša koja je padala u petak i subotu u Parizu zaprljala je Senu i natjerala organizatore da otkažu triatlonski trening planiran za nedjelju ujutro u rijeci. Uprkos tome, “uvjereni” su da će se takmičenje u tom sportu održati u utorak i srijedu.

Triatlon je prvi olimpijski događaj koji se mora održati u Seni, prije plivanja na otvorenim vodama u drugoj sedmici Olimpijskih igara u Parizu, javlja AFP.

Organizacioni odbor Olimpijskih igara, međunarodna triatlonska federacija, kao i lokalne vlasti donijeli su “zajedničku odluku o otkazivanju plivačkog dijela upoznavanja triatlona” zakazanog za nedjelju, jer “voda ne daje dovoljnu garanciju”, navodi se u saopštenju.

U nedjelju nisu precizirali nivo bakterije E.Coli i enterokoka koji mora biti ispod određenog praga, ali su istakli da je “prioritet zdravlje sportista”.

Prije takmičenja, planiranog za utorak i srijedu, triatlonci imaju priliku da se “upoznaju” s rijekom, čak i ako neki odluče da nastave s treninzima u bazenu, na istoku Pariza, gdje su već plivali sportisti na Olimpijskim igrama 1924.

Bonus video: