Rukometni dan na OI u znaku tri Crnogorca: Trenutak istorije za Adžića, Ražnatovića i Pavićevića

Legendarni trener donio prvu pobjedu Sloveniji u istoriji sa OI, dok su naše sudije Miloš Ražnatović i Ivan Pavićević debitovali na Igrama

17687 pregleda 29 reakcija 8 komentar(a)
Adžić, Foto: Reuters
Adžić, Foto: Reuters

Rukometašice Crne Gore ovog puta nisu dio olimpijske priče, ali čast našeg rukometa u Parizu brani trio - legendarni trener i dvojica sudija.

Dragan Adžić je u aprilu ispisao istoriju Slovenije kada je rukometašice te zemlje odveo u Pariz, a danas je stigla i prva pobjeda sa najveće sportske manifestacije.

Njegove djevojke u 2. kolu Olimpijskih igara bile su bolje od Južne Koreje (30:23) i tako napravile veliki korak ka možda još jednoj stranici istoriji i plasmanu u četvrtfinale.

Sloveniju su do pobjede vodile Tamara Mavsat sa sedam golova, Tjaša Stanko sa šest, Ana Gros sa četiri i Elizabet Omoregi sa četiri...

Nešto kasnije u sklopu iste grupe (A) na teren "Pariz Expo" dvorane istračali su i Cetinjani Miloš Ražnatović i Ivan Pavićević i tako postali prve crnogorske rukometne sudije koje su vodile meč na Olimpijskim igrama.

Njih dvojica su dijelili pravdu tokom duela Švedsjke i Njemačke, u kojem je skandinavska selekcija slavila sa 31:28.

Nakon nekoliko evropskih i svjetskih prvenstava i mečeva u Ligi šampiona, tandem iz Prijestonice sjajnoj biografiji dodao je i meč sa najveće planetarne pozornice.

Bonus video: