Tucak: Igrali smo protiv tima kojem malo fali da se probije u sam vrh

"Nije mogla da bude jednostavna utakmica, Crna Gora je takav rival, plus je "osjetila našu krv" na nekim ranijim takmičenjima", rekao je selektor Hrvatske

12229 pregleda 6 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore je izgubila od bolje ekipe na otvaranju Olimpijskih igara u Parizu, možda je i moglo da bude drugačije, ali Hrvatska je pronašla put da slomi otpor "ajkula" - bilo je 11:8.

Selektor "barakuda" Ivica Tucak jasno poručuje da njegov tim nije potcijenio Crnu Goru kada je dozvolio da izjednači u tri navrata od sredine druge do sredine treće četvrtine.

"Dobro smo znali protiv koga igramo. Da koga ne uvrijedim, ali nije Crna Gora tim poput Južne Afrike ili nekog drugog - to je pretendent na medalju, selekcija kojoj malo fali da se probije u sam vrh, ali to nije moj problem", rekao je Tucak za "Vijesti".

Zadovoljan je pobjedom.

"Nije mogla da bude jednostavna utakmica, Crna Gora je takav rival, plus je "osjetila našu krv" na nekim ranijim takmičenjima, vidjela da može da nas dobije i za to smo sami krivi. Zbog svega toga je moralo da bude ovako, ali kada se sve sabere mislim da smo zaslužili trijumf. Imali smo kontrolu rezultata iako je naravno bilo "rupa", ali protivnik je sjajan i to je onda sve realno", kazao je Tucak i zaključio:

"Na kraju smo kod sigurne prednosti primili dva laka gola, to ne smije da se dogodi, ali je najvažnije da smo turnir otvorili trijumfom koji će nam pomoći u nastavku jer je grupa takva da je sve moguće", jasan je nekadašnji trener Jadrana iz Herceg Novog.

Bonus video: