Klasik u Parizu pripao Đokoviću: Novak nadigrao Nadala i plasirao se u 3. kolo OI

Novak Đoković u drugom kolu olimpijskog turnira savladao Rafaela Nadala - 2:0

30666 pregleda 1452 reakcija 45 komentar(a)
Novak Đoković, Foto: Reuters
Novak Đoković, Foto: Reuters

Dominacija Novaka Đokovića u teniskom klasiku u Parizu - srpski teniser je u drugom kolu olimpijskog turnira, u 60. međusobnom okršaju, savladao velikog rivala Rafaela Nadala i plasirao se u narednu rundu.

Đoković je bio odličan, slavio je 2:0 (6:1, 6:4) i upisao 31. pobjedu u duelima sa Rafom, koji je ostao na 29 trijumfa. Istina, Nadal se probudio od sredine drugog seta, od 4:0, došao do 4:4, ali više od toga nije mogao.

Bio je ovo prvi međusobni meč sjajnih tenisera nakon 31. maja 2022. godine kada je Nadal slavio 3:1 u četvrtfinalu Rolan Garosa. Ali, od tada je Rafa u padu, bilo je i danas jasno da je daleko od svog prepoznatljivog nivoa, dok je na drugoj strani bio veoma raspoloženi protivnik.

Prije ovog meča bilo je pitanje da li će se Nadal povući ili, ipak, odigrati još jedan teniski blokbaster. A nakon današnjeg susreta ostaje pitanje da li je ovo posljednji međusobni okršaj dvojice tenisera i da li je danas Rafa odigrao posljednji meč u karijeri na terenu na kojem je pisao istoriju tenisa.

Sofa
foto: Sofascore

Od prvog poena je Đoković diktirao ritam, bio fokusiran, pitao se za sve na terenu... Srpski teniser je sjajno riternirao, već u drugom gemu stigao do brejka, potom u četvrtom još jednom oduzeo servis rivalu i brzo stigao do vođstva u setovima.

Đoković je u četvrtom gemu prvog seta imao i jedan lijep potez - arbitar je jedan udarac Nadala okarakterisao kao aut i poen dodijelio Đokoviću. Ali, Đoković je priznao da je lopta bila dobra, pa je Nadalu dodijeljen poen.

U istom ritmu je Đoković nastavio i u drugom setu - napravio je dva brejka i poveo 4:0. Ali, onda je Nadal podigrao nivo igre, a Đoković griješio. Španac je vratio jedan, pa drugi brejk i od 4:0 došao do 4:4.

Uslijedio je servis gem Nadala u kojem je Đoković imao četiri brejk lopte. Četvrtu je iskoristio, potom potvrdio brejk i plasirao se u narednu rundu.

Đoković će u narednom kolu igrati protiv pobjednika meča u kojem se sastaju Kepfer i Arnaldi.

Bonus video: