Slučajni susret sa Jovetićem na "Šatrijeu": Drago mi je što sam dio Igara, pa makar i kao navijač

Crnogorski napadač Stevan Jovetić boravi u Parizu, za “Vijesti” je između ostalog pričao i o onome što čeka fudbalsku reprezentaciju u septembru, nastavku karijere i nastupima naših sportista na Olimpijskim igrama

27458 pregleda 48 reakcija 9 komentar(a)
Stevan Jovetić i novinar “Vijesti” juče na Rolan Garosu, Foto: A. H.
Stevan Jovetić i novinar “Vijesti” juče na Rolan Garosu, Foto: A. H.

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Bio je to neočekivan susret na potezu između stadiona “Filip Šatrije” i “Suzan Lenglan” koji su udaljeni jedva tridesetak metara - susret sa Stevanom Jovetićem koji je u Parizu na odmoru i kojem se sve savršeno poklopilo s Olimpijskim igrama.

Crnogorski fudbaler je juče u društvu supruge Marije stigao na Rolan Garos u želji da odgleda meč za koji se tražila karta više - teniski dvoboj Rafaela Nadala i Novaka Đokovića.

Jovetić je izazvao pažnju čim je stigao u kompleks, razgovarao je sa srpskim novinarima u momentu kada su ga ugledali crnogorski.

- Pratili smo juče meč Nadala u 1. kolu i navijali da dođe do derbija protiv Đokovića kako bismo imali šansu da dođemo. Biće spektakl i jedva čekamo, jer je to možda jedan od posljednjih međusobnih mečeva koji će odigrati - rekao je Jovetić za “Vijesti” manje od sat pred okršaj divova.

Prati i naše sportiste u Gradu svjetlosti.

- Ispratio sam Danku Kovinić, koja je izgubila od odlične protivnice, vidio sam i da su vaterpolisti poraženi od Hrvatske. Moram da kažem da je za crnogorske sportiste veliki uspjeh učešće na Olimpijskim igrama. Drago mi je i što sam ja dio ovoga, makar i ovako kao navijač, i svim srcem navijam za naše - poručio je Jovetić.

Jovetić i Stefan Savić na treningu Crne Gore
Jovetić i Stefan Savić na treningu Crne Gorefoto: FSCG

Fudbalska reprezentacija je, naravno, s Jovetićem tema broj jedan - prošle su prijateljske utakmice u martu i junu, u septembru kreće Liga nacija.

- Mislim da se vidio napredak iz utakmice u utakmicu s novim selektorom Robertom Prosinečkim. Prva dva meča smo dobili, druga dva izgubili - od Belgije i Gruzije, protiv koje smo bili u izmijenjenom sastavu. Mislim da je bilo dobrih stvari, a po meni smo kvalifikacije za Euro prije toga odigrali izvanredno, bili blizu... Svi vjerujemo da ćemo jednom uspjeti da se plasiramo na veliko takmičenje - dodao je Jovetić i osvrnuo se na ono što slijedi u septembru:

- Imamo tešku grupu, iako mnogi misle da nije tako. Turska je igrala četvrtfinale Eura, tu su i Vels i Island - sve su to jake ekipe. Radujemo se narednom okupljanju, vjerujem da imamo kvalitet i da ćemo to pokazati.

Može li Crna Gora da jednog dana bude hit Eura kao Gruzija?

- Ubijeđen sam da je za sve ovo vrijeme, koliko pokušavamo da odemo na veliko takmičenje, tamo bilo timova koji nisu bolji od nas. Dosta faktora tu mora da se poklopi, a jedan od najvažnijih je sreća. Mi je često nismo imali - kaže Jovetić.

Bivši napadač Partizana, Fiorentine, Mančester sitija, Intera, Sevilje nedavno je napustio Olimpijakos nakon istorijskog uspjeha i trofeja u Ligi konferencije.

- Imao sam opciju da ostanem, ali sam izabrao da promijenim sredinu. Mislim da smo prošle sezone uradili više nego što je bilo realno, jer smo promijenili tri trenera i tri sportska direktora, a stigli do pehara. Mislim da od toga bolje ne može i da je prava odluka bila da napustim Pirej - istakao je Jovetić.

Jovetić je i dalje bez kluba.

- Imam ponuda sa svih strana, ali bih najradije zbog porodice gledao da to bude Bliski istok. Imam 34 godine, u Evropi svakom preko 30 daju ugovor na godinu, a meni sa troje djece nije motiv da se selim svako malo. Želim ugovor makar na dvije godine, ali nikad se ne zna - ako bude nešto privlačno u sportskom smislu i ako bude dobar klub, jer je to veoma važno, bilo bi mi zadovoljstvo jer je ambicija uvijek najvažnija - zaključio je Jovetić prije nego se uputio ka “Šatrijeu”.

Bonus video: