Egzotika daleko od Pariza - Igre se održavaju i na Pacifiku

Dok Pariz spava u Francuskoj Polineziji, koja je bliža Novom Zelandu i Australiji, nego Francuskoj, hrabre djevojke i momci bore se za olimpijsku slavu

4800 pregleda 2 komentar(a)
Sa takmičenja na Tahitiju, Foto: Reuters
Sa takmičenja na Tahitiju, Foto: Reuters

Daleko od Pariza - na nekih 15.000 kilometara i 16 sati leta - na mjestu gdje talasi ostavljaju bez daha, ovih dana takođe živi olimpijski duh...

Takmičenje u surfovanju Olimpijskim igrama donosi egzotiku, a posebno kada se kao sada održavaju u južnom Pacifiku - na čuvenom mjestu za ovaj sport Taehupou na ostrvu Tahiti.

Dok Pariz spava u Francuskoj Polineziji, koja je bliža Novom Zelandu i Australiji, nego Francuskoj, hrabre djevojke i momci bore se za olimpijsku slavu.

"Ovdje se takmičemo na najljepšim, ali i najopsnijim talasima na svijetu", opisala je Jolanda Hopkins, portugalska predstavnivca u ovom sportu.

Na dijelu gdje su talasi mirniji smješten je brod za krstarenje, ovdašnja verzija olimpijskog sela - i čini se da su takmičari zadovoljniji od onih u Parizu.

"Mislim da je naše selo na Tahitiju bolje od stvarnog u Parizu", rekao je surfer Kanoa Igaraši iz Japana, a prenosi AP.

Njemački surfer Tim Elter objavio je na društvenim mrežam pogled na more iz svoje kabine, pokazujući uz šalu svoj krevet za kojeg kaže da nije kartonski, poput onih na kojima spavaju sportisti u Parizu.

Bonus video: