Potop Adžićeve Slovenije protiv rivala iz Ulma - četvrtfinale je sada daleko

Rukometašicama koje sa klupe predvodi naš stručnjak u nekim kombinacijama odgovarao i poraz do minus tri, ali u Parizu nisu imale svoj dan, pa ih je Njemačka "oduvala" sa 41:22

8698 pregleda 7 komentar(a)
Duel Julije Benke i Tamare Mavsar u Parizu, Foto: Reuters
Duel Julije Benke i Tamare Mavsar u Parizu, Foto: Reuters

Utakmicu koja je mogla da im otvori vrata četvrtfinala rukometašice Slovenije odigrale su za zaborav.

Djevojke koje sa klupe predvodi crnogorski stručnjak Dragan Adžić ubedjedljivo su poražene od Njemačke - 41:22, u 3. kolu Olimpijskih igara u Parizu.

Kako su Slovenke već imale pobjedu nad Južnom Korejom (30:23), a azijska selekcija bila bolja od Njemačke (23:22), jasno je da bi Adžićevim izabranicama na kraju u eventualnom trouglu odgovarao i poraz sa manjom razlikom (do minus tri), ali praktično od starta vidjelo se da ovo nije njihovo jutro...

Već u 22. minutu Njemice su imale 11:6, u finišu prvog dijela i 16:8, a početkom drugog poluvremena i 23:11, sve do konačnih 41:22.

U duelu selekcija koje su prije tri mjeseca u Ulmu preko Crne Gore izborile plasman na Olimpijske igre najefikasnije su bile Ksenija Smit i Anika Lot sa po sedam golova.

Na drugoj strani, Ana Gros je šest puta puta tresla mrežu.

Do kraja grupne faze Sloveniju očekuju dueli sa Noveškom i Švedskom, Njemačka će igrati sa Danskom i Norveškom, dok Južnu Koreju očekuju dueli sa sve tri pomenute skandinavske selekcije.

U svakom slučaju kako god da se završi turnir Slovenija i Dragan Adžić će imati mnogo lijepih stvari da pamte, pošto su prva ženska selekcija iz te zemlje koja je otišla na Olimpijske igre, a u Parizu je stigla i prva pobjeda.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: