Grci sve dalje od Pariza, Španija se probudila na krilima Santija Aldame

"Furija" u Lilu bolja od "Helena" (84:77) - Janis Adetokumbo na manje od pola minuta imao šut za izjednačenje, ali nije pogodio

2995 pregleda 1 komentar(a)
Santi Aldama je "zakuca" Kostasa Papanikolaua i Grke, Foto: Reuters
Santi Aldama je "zakuca" Kostasa Papanikolaua i Grke, Foto: Reuters

Grupa smrti na košarkaškom turniru u Parizu još jednom je "progutala" Grčku...

Selekcija koju predvodi dvostruki MVP NBA lige Janis Adetokumbo nakon poraza od Kanade upisala je novi neuspjeh i sada se nalazi na ivici ambisa...

Bolji od "Helena" u Lilu bili su košarkaši Španije koji su se na pravi način vratili u trku ka Parizu i četvrtfinalu - 84:77.

Momci Vasilisa Spanulisa bolje su otvorili meč, imali i osam poena prednosti, ali je ekipa Serđa Skariola već do poluvremena bila na plus 14 (49:35).

Zakuvalo se, ipak, u finišu utakmice, Grci su prišli na 80:77, na manje od pola minuta imali i napad za izjednačenje, ali nakon što je lopta dugo kružila jedini koji se usudio da šutira za tri poena bio je Adetokumbo - i nije bio precizan.

Nakon toga "furija" je završila priču na stadionu "Pjer Moro".

Košarkaš Memfisa Santi Aldama igra sjajno na startu turnira, pa je i danas bio najefikasniji sa 19 poena - Serhio Ljulj ga je pratio sa 13, Vili Ernangomes sa 11, Rudi Fernandes sa 10.

Na drugoj strani, Adetokumbo je postigao 27 poena, a imao je i 11 skokova, dok je Vasilis Toliopulos ubacio 14 koševa.

Španija koja je u prvom kolu poražena od Australije u posljednjem kolu igra protiv Kanade, dok Grci idu na "kengure".

Dvije najbolje selekcije završiće sigurno u četvrtfunalu, dok će trećeplasirana morati da sačeka rasplet preostale dvije grupe.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: