Nadal: Dobro je da je Alkaras favorit za medalju

Alkaras će danas u četvrtfinalu singla igrati protiv Safijulina

8386 pregleda 6 komentar(a)
Nadal i Alkaras, Foto: Reuters
Nadal i Alkaras, Foto: Reuters

Rafael Nadal je završio takmičenje u singlu na Olimpijskim igrama, pa će do kraja turnira igrati u dublu sa Karlosom Alkarasom.

A upravo će Alkaras danas u osmini finala singla igrati protiv Safijulina, koji je u jedinom međusobnom meču savladao Španca - bilo je to upravo u Parizu, ali na betonu, u oktobru prošle godine.

"Dobro je za Španiju da je Karlos Alkaras veliki favorit za medalju. Za naš tim je sjajno da on uspješno nastavlja takmičenje i u singlu. Karlos ima 21 godinu i može da izdrži sve napore koji postoje", rekao je Nadal.

Nadal i Alkaras su sinoć u osmini finala dubla eliminisali Grikspora i Kolhofa iz Holandije - 2:1.

"Imenima se ne pobjeđuje u dublu, tako da uvijek svašta može da se dogodi. Ima mnogo sjajnih parova koji zajedno na visokom nivou igraju tokom godine i prepuni su samopuzdanja. Zato je važno da stalno napredujemo u zajedničkoj igri. Sada samo mnogo bolje igrali nego u prvom kolu", nadovezao se Alkaras.

Španski par će u četvrtfinalu igrati protiv Ostina Krajičeka i Radživa Rama iz SAD.

"Možda smo mogli i brže da pobijedimo da smo iskoristili sve šanse ali mnogo bolje smo igrali nego u prvom kolu. Nijedan od nas dvojice ne igra redovno u dublu, tako da nije lako protiv ljudi koji su tu veoma uspješni. Sada mi je Karlos mnogo pomogao na mreži, sve bolje vidi ovakvu vrstu igre, a vjerujem i ja. Karlos donosi mladost, u stanju je da odigra na izgled nemoguće poteze, u svakom momentu odigra nešto nevjerovatno", poručio je Nadal.

Bonus video: