Kineska bajka na "Šatrijeu" - Dženg je nova olimpijska šampionka

Djevojka koja u oktobru puni 22 godine u finalu Igara u Parizu bolja od Done Vekić - 6:2, 6:3.

11878 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Najveći uspjeh do sada napravila je ove godine kad je stigla do finala Australijan opena, kada je pokazala da je djevojka za velike priče...

A, onda je sve "pozlatila" u Parizu.

Ćinven Dženg je nova olimpijska šampionka, 21-godišnja teniserka iz Kine u finalu je bez mnogo problema savladala Donu Vekić iz Hrvatske - 6:2, 6:3.

Za svoj trenutak karijere, za prvo olimpijsko zlato Kine u ženskom singlu...

Kada je u polufinalu eliminisala Igu Sfjontek, "kraljicu" sa terena Rolan Garosa, bilo je jasno da je Dženg napravila ključan korak ka zlatnoj medalji, a onda je od starta finala željela to da i dokaže...

Brzo je prvom setu uzela brejk, potom i na servis rivalke povela 1:0 u setovima, da bi i drugom najprije izgubila brejk, ali je do kraja sve postavila onako kako je željela i poslije posljednjeg poena mogla je pobjednički da se baci na čuvenu šljaku u Bulonjskoj šumi.

Veliki uspjeh napravila je i Dona Vekić, djevojka iz Osijeka koja je do sada na grend slem turnirima najdalje stigla do polufiunala Vimbldona ovog ljeta... Srebrna medalja je oko vrata i turnir za pamćenje iza hrvatske teniserke.

Bronzanu medalju osvojila je Iga Sfjontek koja je prije Olimpijskih igara tri puta zaredom trijumfovala na terenima Rolan Garosa.

Bonus video: