Đoković potvrdio da je najbolji teniser svih vremena, pa poručio: Zlato je možda moj najveći sportski uspjeh

Đoković je danas osvojio zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu, pošto je pobijedio Španca Karlosa Alkaras - 7:6, 7:6

30660 pregleda 47 reakcija 47 komentar(a)
Novak Đoković, Foto: Reuters
Novak Đoković, Foto: Reuters

Srpski teniser Novak Đoković rekao je danas da mu je osvajanje zlatne olimpijske medalje na Igrama u Parizu možda i najveći sportski uspjeh u životu.

"Potpuno sam u šoku od emocija, od svega. Rekao sam poslije polufinala da je cilj ostvaren, obezbijeđena medalja. Htio sam da uđem u finale, to je nešto što nisam uspio prethodna četiri puta. Svi su željeli da idem na zlato, ja sam duboko u sebi na to išao", rekao je Đoković poslije meča za RTS.

Đoković je danas osvojio zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu, pošto je pobijedio Španca Karlosa Alkarasa 7:6, 7:6.

"Činjenica da sam u finalu pomogla mi je da rasterećenjije uđem u današnji meč. Ubjedljiv poraz u finalu Vimbldona od Alkarasa mi je pomogao u pripremi za ovaj meč. Lošije od toga u Londonu nisam mogao. Išao sam na sve ili ništa. U odlučujućim trenucima sam raspaljivao forhende kao što on to radi i završio sam forhen vinerom", naveo je drugi igrač sveta.

Đoković je bio emotivan poslije meča, plakao je i otišao je da pozdravi porodicu.

"Otišao sam da ih zagrlim, imam milijardu emocija koje se komešaju. Preponosan sam i presrećan što sam donio zlato Srbiji. To mi je možda i najveći sportski uspjeh u životu", rekao je Đoković.

Osvajanje olimpijskog turnira je prva Đokovićeva titula ove sezone.

Bonus video: