Belgijska triatlonka u bolnici poslije plivanja u Seni

"Ovo je cirkus sa sportistima, kao marionetama," kazao je belgijski triatlonac Marten Van Riel

5739 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Belgijska reprezentacija je odustala od triatlonske mješovite štafete na Olimpijskim igrama u Parizu pošto se razboljela jedna od njenih sportistkinja, Kler Mišel, saopštio je juče Olimpijski komitet Belgije (COIB).

"COIB i belgijski triatlon se nadaju da će se izvući pouke za buduća triatlonska takmičenja na Olimpijskim igrama. Mislimo na mogućnost treniranja, kao i formata takmičenja koji se moraju unaprijed razjasniti da bi se osiguralo da nema neizvjesnosti za sportiste, pratnju i navijače", prenijela je hrvatska novinska agencija HINA.

COIB nije objavio od čega boluje 35-godišnja triatlonka, ali je belgijski list "De Standaard" objavio da je Kler Mišel bolesna već četiri dana i da je u bolnici. Zaražena je bakterijom E.coli koja uzrokuje želudačne i crijevne probleme, a uzrok može biti zagađena rijeka Sena.

"Ovo je cirkus sa sportistima, kao marionetama," kazao je belgijski triatlonac Marten Van Riel.

Kvalitet vode Sene izazivao je sporove i neizvjesnosti tokom Igara, a nekoliko treninga je otkazano. Takmičenje muškaraca je odloženo za prošlu srijedu, da bi se na kraju održalo istog dana kad i za žene.

Organizatori su rekli da su uvjereni da će se štafeta danas održati uprkos otkazivanju jučerašnjeg treninga.

Bonus video: