Kampanja ljut na crnogorskog i rumunskog sudiju: Kondemi prilikom šuta zakačio igrača i zaradio "brutaliti"

"Dan kada je vaterpolo umro", bio je opis na video snimku koji je postavio specijalizovani sajt "Total waterpolo"

7459 pregleda 3 komentar(a)
Trenutak zbog kojeg je Kondemi isključen, Foto: Reuters
Trenutak zbog kojeg je Kondemi isključen, Foto: Reuters

Nije novost da vaterpolo godinama zaostaje za mnogim drugim sportovima, a posebna priča je upotreba VAR tehnologije.

Bez pravog ugla, uz određeni zum na kojem je teško nešto razaznati, pomoć video tehnologije u ovom sportu izgleda pomalo i smiješno. Ipak, sve to je zanemarljivo u ondosu na odluku koju su donijeli crnogorski sudija Veselin Mišković i njegov rumunski kolega Adrijan Aleksandresku.

Igrala se druga četvrtina klasika između Italije i Mađarske u četvrtfinalu Olimpijskih igara u Parizu, Franćesko Kondemi je šutirao, postigao gol, a u trenutku kada je ispustio loptu zakačio je i Mađara Silarda Janšika koji ga je čuvao.

Činilo se da je u tom trenutku Italijan izjednačio na 3:3, ali nakon upotrebe VAR-a sudije su donijele neočekivanu odlluku - gol je poništen, Kondemi je zaradio "brutaliti" (isključenje na četiri minuta), a Mađarska dobila peterac da poveća vođstvo.

"Dan kada je vaterpolo umro", bio je opis na video snimku koji je postavio specijalizovani sajt "Total waterpolo".

Italija je četiri minuta sa igračem manje odigrala čak i odlično, ali je na kraju poražena poslije peteraca. Nakon meča legendarani selektor "setebela" Alesandro Kampanja bio je ljut na sudijski par.

"Ne želim da razmišljama da je bilo zle namjere, ali kako je moguća nasilna igra kad igrač šutira. U tom trenutku on je koncentrisan, šutira i ne možeš da zaustaviš ruku - zaista neprihvatljiva odluka. Možda je na sudije uticalo jer je bilo krvi, ali možete da se posječete i sa manjim kontaktom", rekao je Kampanja, a prenose italijanski mediji.

Bonus video: