Kraljica Sidni se ponovo poigrala sa granicom snova, novi svjetski rekord, Femke Bol nije imala šansi

Nestvarna Meklafin-Levron "oduvala" konkurenciju u finalu trke na 400 metara sa preponama - za odbranu zlata iz Tokija, za novi svjetski rekord 50,37 sekundi

21458 pregleda 0 komentar(a)
Krunisana u Parizu: Sidni Meklafin-Levron, Foto: Reuters
Krunisana u Parizu: Sidni Meklafin-Levron, Foto: Reuters

Prije tri godine prvi put je spustila granicu ispod 52 sekunde, a onda je još četiri puta rušila sopstveni rekord - zaključno sa večerašnjom trkom u Parizu za sva vremena.

Sidni Meklafin-Levron "oduvala" je konkurenciju i činilo se moćnu Femke Bol u finalu trke na 400 metara sa preponama na Olimpijskim igrama - za odbranu zlata iz Tokija, za novi svjetski rekord 50,37 sekundi.

Pitanje pobjednika ove trke nestvarna djevojka iz Nju Džerzija riješila je mnogo prije finiša, a onda se borila sama sa sobom, sa rekordom (50,65) koji je postavila prije nešto više od mjesec u Judžinu.

Mnogo kasnije iza nje kroz cilj su prošle njena zemljakinja Ana Kokren (51,87) i Femke Bol (52,15), koja je ovog puta morala da se zadovolji bronzanom medaljom.

O kakvom poduhvatu i kakvoj atletičarki se radi možda i najbolje govori to što je prije njene pojave svjetski rekord bio 52,16 i dražala ga je Dalila Muhamed.

Bonus video: