Ker: Nisam ovo očekivao, imali smo tačno toliko vremena da se vratimo i pobijedimo

Vidio sam srpske igrače kako plaču, uradili su sve, dali sve da pobijede, ali nisu uspjeli. Ovo je jedna od najboljih košarkaških utakmica, kazao je Stiv Ker

10617 pregleda 9 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Američki "drim-tim", sastavljen od najboljeg što NBA trenutno ima, bio je na ivici ponora u polufinalu olimpijskog turnira protiv Srbije.

Gotovo cijeli meč Lebron Džejms i društvo bili su u velikom zaostatku, gubili i 17 razlike, ali su preokretom u samom finišu stigli do finala, u kojem će ih čekati domaćin Francuska.

"Teška utakmica, to smo očekivali. Srbija je jako dobar tim sa dobrim trenerom. Teško je pobijediti jedan tim triput, dva puta na ovom turniru. Igrali su fenomenalnu utakmicu, nisam očekivao tri trojke Avramovića u prvom poluvremenu", rekao je selektor Amerikanaca Stiv Ker.

"Presudio je naš momentum, pritisak je uradio svoje, uvijek mi bude žao tima koji izgubi, kroz karijeru. Vidio sam srpske igrače kako plaču, uradili su sve, dali sve da pobijede, ali nisu uspjeli. Ovo je jedna od najboljih košarkaških utakmica. Bio sam zabrinut tokom meča. Nikola Jokić je najbolji igrač na planeti, a srpska reprezentacija je uvijek među najboljima na svijetu. Gubili smo dugo, ali imali tačno toliko vremena da se vratimo i pobijedimo", zaključio je Ker.

Bonus video: