Italijanski stil i skandal u Parizu: Bojkot „setebela” kakav svijet ne pamti

Nevjerovatna scena na Olimpijskim igrama

17337 pregleda 7 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Italijanski vaterpolisti nisu oprostili grešku sudija, našeg Veselina Miškovića i Rumuna Aleksandreskua, u meču sa Mađarskom u četvrtfinalu Olimpijskih igara, pa su danas - u razigravanju za plasman od 5. do 8. mjesta - napravili nešto što vodeni sport ne pamti.

Stvari mogu da se nazovu pravim imenom - bio je to skandal koji u svijetu vaterpola vjerovatno može da prođe jedino Italiji.

„Setebelo” je, naime, bojkotovao današnji duel sa Špancima i to je uradio na nekoliko načina.

Prvo su igrači tokom intoniranja himni okrenuli leđa sudijama i zvaničnicima i gledali u publiku, a onda je Kondemi - koji je neopravdano dobio crveni karton protiv Mađarske - prvi doplivao do lopte i potom napustio bazen.

Skinuo je kapicu, utakmica je nastavljena tako što je Italija simbolično igrala s igračem manje četiri minuta, koliko inače u vaterpolu traje takozvani brutaliti.

Nije tim Sandra Kampanje u tim momentima ni napadao, niti je želio da postigne gol, a Španija je na kraju slavila 11:9.

Italijani su bili uložili žalbu poslije utakmice sa Mađarima, tražili su i da se ponovi meč, ali to se naravno nije desilo.

Svjetska federacija vodenih sportova je potom priznala da su rumunski i crnogorski sudija pogriješili i da su na taj način oštetili Italiju.

Bonus video: