Kakva godina Hrvatske - treće finale u 2024. i zakazan komšijski klasik sa Srbijom za zlato

"Barakude" u polufinalu Olimpijskih igara bolje od Mađarske (9:8)

18579 pregleda 39 reakcija 39 komentar(a)
Jedan od heroja Hrvatske: Marko Bijač, Foto: Reuters
Jedan od heroja Hrvatske: Marko Bijač, Foto: Reuters

Tri velika takmičenja, tri finala u 2024 - godina iz snova za hrvatski vaterpolo se nastavlja.

Nakon srebra sa Evropskog prvenstva u Zagrebu, pa zlata sa Mundijala u Dohi, ekipa velikog stručnjaka Ivice Tucaka igraće finale i na Olimpijskim igrama.

"Barakude" su u sjajnom polufinalu bile bolje od Mađarske (9:8) i zakazale novi "ex-Yu" klasik sa Srbijom u meču za zlato.

Za Hrvatsku će to biti treće finale na posljednja četiri izdanja Olimpijskih igara, a juriće prvo zlatno odličje od Londona 2012, nakon čega je klupu ove reprezentacije sjeo upravo Tucak, dotadašnji trener Jadrana iz Herceg Novog.

Sjajan meč je odigrala Hrvatska, a nevjerovatno poluvrijeme u "La Defens areni" priredio je Loren Fatović koji je iz pet šuteva postigao pet od sedam prvih golova "barakuda" (7:5).

Održavali su momci Ivice Tucaka dugo plus dva i u nastavku, a čuda je činio i golman Marko Bijač, kojeg Mađari nisu uspjeli da savladaju ni sa peterca - odbranio dva, jedan završio pored gola.

Ipak, dramu je u posljednja četiri minuta unio Adam Nađ kad je smanjio na 9:8, ali je Hrvatska znala do kraja da "zaključa" utakmicu i odbije sve napade Mađara.

Osim Fatovića golove za Hrvatsku postigli su Luka bukić (dva), Maro Joković i Marko Žuvela - Bijač je meč završio sa 10 odbrana.

Na dugoj strani, po dva pogotka su postigli Marton Vamoš i Slard Janšik.

Veliko finale velikih rivala Hrvatske i Srbije igra se u nedjelju, na dan zatvaranja Igara, od 14 sati.

Bonus video: